Van der Vaart oneens met Slot: ‘Hij viel me echt tegen’

Foto: Van der Vaart oneens met Slot: ‘Hij viel me echt tegen’

Arne Slot zat gisteren bij Studio Voetbal niet alleen om over zijn Feyenoord te praten, maar ook om de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken te analyseren. Slot was onder meer over Teun Koopmeiners erg positief.

“Wat ik mooi vond om te zien, en dat was een keuze van Louis van Gaal, was dat je met Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners twee spelers hebt die die drie jongens voorin (Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Memphis Depay, red.) op een fantastische manier aan het werk kunnen zetten” begon Slot zijn relaas.

Rafael van der Vaart haakt in: “Vind je dat? Echt waar, ik ben enorm fan van Teun Koopmeiners, maar hij viel me gister een beetje tegen… gewoon qua hoe vaak hij die bal naar voren speelde. Ik heb maar één keer gezien dat hij de bal naar voren gaf. Ik ook wel blij dat hij speelde, maar ik vond dat hij zó veel uitzakte.”

“Hij heeft in ieder geval het vermogen om als linkspoot op rechts te spelen”, countert Slot. “Daarnaast heeft hij het vermogen om die drie spelers zowel in de voeten, als in de diepte aan te spelen. Teun is echt geweldig in het afpakken van ballen, het opjagen, het kort op de bal zitten. Maar hij heeft ook veel loopvermogen en hij loopt dan ook de ruimtes vaak dicht. Ik denk ook dat Frenkie er enorm van profiteert als hij iemand als Teun naast zich heeft. Aan de andere kant is Frenkie ook zó goed dat het voor hem niet veel uitmaakt wie er naast hem speelt. Maar ik vond Teun echt een hele goede wedstrijd spelen eerlijk gezegd.”

Ibrahim Afellay

Ibrahim Afellay is het meer eens met Van der Vaart, dan met Slot. “Ik vind alleen wel dat Teun Koopmeiners het beste tot zijn recht komt als hij op de plek van een van de drie centrale verdedigers speelt. Bijvoorbeeld op de plek van Nathan Aké, want dan heeft hij het hele veld voor zich en kan hij die ballen wegleggen. Maar als hij een linie naar voren moet spelen, naast Frenkie, dan zie je dat hij niet dat vermogen heeft. Bij Atalanta zakt hij altijd heel ver uit. Dan komt hij in zijn kracht naast twee centrale verdedigers, of dat nou aan de linkerkant of rechterkant is. Maar hij speelt daar niet echt op het middenveld.”

Wint Nederland van Duitsland? Waag je gok via bet365!

Koopmeiners was goed tegen Denemarken

  • Eens
  • Oneens
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
42+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
17+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
50+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
568+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
320+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
360+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
347+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
37+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
120+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
423+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
645+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
264+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
404+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1505+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie