Van der Vaart laakt dramatisch Ajax: “Zijn wel echt gekelderd in niveau”

Foto: Van der Vaart laakt dramatisch Ajax: “Zijn wel echt gekelderd in niveau”

Ajax boekte zondag een relatief eenvoudige 4-0 overwinning op Sparta. Volgens de voetbalanalisten van Studio Voetbal is daarmee het lek bij Ajax nog niet boven. Daarbij wordt gewezen naar het Europa League-duel tegen Union Berlin. Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay waren niet onder de indruk van het Europese niveau van Ajax.

“Toen was het zo dramatisch”, refereerde Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal aan het Europa League-duel. “Becker en Thorsby, met alle respect. Die waren heer en meester. Daar schaamde ik me voor. Tegen Sparta moet het ook gewoon 4-0 worden. Ook weer met alle respect. Maar donderdag; dat was wel een graadmeter dat ik dacht: zo, die zijn wel echt gekelderd in niveau.

Wil Ajax donderdag een kans maken in Berlijn, dan moet Heitinga volgens Afellay gaan spelen met Calvin Bassey. “Bassey heeft het donderdag verdedigend prima gedaan. Voetballend wordt het allemaal maar opgehangen aan hem, maar Wijndal geeft ook nog niet thuis. Hetzelfde geldt voor Rensch.”

Kwetsbaar Ajax

Afellay stelt dat Ajax verdedigend enorm kwetsbaar is en daarom Bassey zou moeten opstellen. Een mening die ook Van der Vaart deelt, die eveneens wijst naar Rensch en Wijndal. “Het eerste wat ze denken: oh shit ik krijg de bal. Dat is best lastig als je voetballer bent… Dan sta je niet opengedraaid, speel je ‘m gelijk terug en kom je nooit naar voren. Dat vind ik zo teleurstellend.”

Van der Vaart ziet wellicht een bijkomend voordeel voor Ajax dat donderdag in Berlijn speelt. “Ik denk dat Ajax moeite heeft met thuiswedstrijden. Iedereen zit toch nog een beetje met dat Champions League-gevoel. Als je dan thuis speelt en het publiek begint te mokken, dan verkramp je en lukt bijna niets meer. Zeker als je niet meer de échte kwaliteitsspelers hebt. Dan ben je als speler bijna blij dat je uit speelt. Ik kan me dus ook niet voorstellen dat ze eruit gaan.”

Wint Ajax bij Union Berlin?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Ajax doorgaat in de Europa League?

  • Ja
  • Nee
547+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie