Van der Meijde zwemt tegen de stroom in: “Hij kan helemaal niet voetballen”

Foto: Van der Meijde zwemt tegen de stroom in: “Hij kan helemaal niet voetballen”

Andy van der Meijde weigert mee te gaan in de lofzang die uitbarstte na Sevilla – PSV (3-0) voor Lucas Ocampos, die als invaller een wereldgoal én een wereldassist leverde tegen de Eindhovenaren. De eerste seizoenshelft verpieterde hij nog op de bank bij Ajax, dat hem daarop in januari terugstuurde.

Van der Meijde denkt dat de goal van Ocampos ‘meer geluk dan wijsheid was’. En bovendien: “Teze zag die eerste ballen van hem, die dacht: laat maar aannemen“, zegt hij in Veronica Offside. De oud-international wijst de eerste paar balcontacten van Ocampos aan als bewijsvoering dat de Argentijn niet opeens een wereldvoetballer is geworden. “Hij valt in – hier! Dit is de reden waarom hij weg is bij Ajax. Hij denkt dat hij bij PSV voetbalt, of hij is kleurenblind.”

‘Goed gezien bij Ajax’

Wesley Sneijder is het er niet helemaal mee eens en countert: “Dat is ook voetbal. Ocampos heeft twee fantastische momenten: die goal en die assist.” Van der Meijde: “Nee, kom op. Dat hebben ze gewoon goed gezien bij Ajax, het was gewoon een miskoop.” Wim Kieft: “Dat hebben ze helemaal niet goed gezien, want ze hebben hem toch in eerste instantie gehaald?” De deal kostte de club bijna negen miljoen euro in totaal, Ocampos speelde slechts 114 minuten mee.

Wilfred Genee vindt ook dat Ocampos ‘wel heel veel ruimte kreeg’. “Het was ook een snelle ingooi, hè. Dan sta je niet in de organisatie. Hij (Teze, red.) mag hem nooit laten schieten.” Van der Meijde lacht tot slot: “Teze heeft ook die eerste drie ballen van hem gezien, die dacht: hij kan helemaal niet voetballen, laat maar aannemen. En dan – bam! – schiet hij hem binnen.”

Ajax had Ocampos meer de kans moeten geven

  • Eens
  • Oneens
676+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie