‘Van de Beek krijgt nog zes maanden’

Foto: ‘Van de Beek krijgt nog zes maanden’

Donny van de Beek hoopte met de entree van Erik ten Hag meer speelminuten te maken bij Manchester United. De Nederlandse middenvelder vertolkt echter ook onder de oud-trainer van Ajax een bijrol.

Volgens Maikel Silvestre, oud-verdediger van Manchester United, begint de tijd voor Van de Beek te dringen. Twee seizoenen geleden werd de aanvallende middenvelder voor veertig miljoen euro overgenomen van Ajax. Tot nu toe bleek dat een alles behalve gelukkige investering.

Van de Beek

Van de Beek maakte de afgelopen seizoenen zijn minuten vooral in de bekertoernooien. Nu was er zelfs in de League Cup, het minst aangeschreven toernooi, geen plek voor Van de Beek…

“Van de Beek heeft niet veel mogelijkheden gehad om zich te bewijzen als basisspeler”, zei de voormalig Frans international. “Maar om zijn eigen carrière te redden, zal hij op korte termijn meer minuten moeten gaan maken.”

Silvestre stelt dat hij de Van de Beek die hij van Ajax kent, nog niet gezien heeft. “Je verwacht van hem dat hij zijn kansen pakt, maar op één of andere manier lukt dat niet. Er komen genoeg wedstrijden aan. Maar als Van de Beek de komende zes maanden zijn kansen niet pakt, is het klaar voor hem bij Manchester United.”

Vorig seizoen speelde Van de Beek al een half jaar op huurbasis bij Everton. Daar begon de oud-Ajacied in de basis, maar kwam hij door een blessure niet veel aan spelen toe.

Slaagt Van de Beek nog bij United?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
934+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie