Van Bommel: “Overmars zei alleen maar: nee, dat doe ik niet”

Foto: Van Bommel: “Overmars zei alleen maar: nee, dat doe ik niet”

Mark van Bommel is dit seizoen de trainer van Royal Antwerp, waar hij werd aangesteld door technisch directeur Marc Overmars. Dat de beleidsbepaler vlak daarvoor op de welbekende erg vervelende manier was vertrokken bij Ajax, deerde Van Bommel niet.

“Marc heeft er kijk op hoe een staf moet zijn samengesteld. Daar heb ik hem op vertrouwd”, vertelt de coach in De Telegraaf. Dankzij het vertrouwen van Overmars werkt Van Bommel een stuk fijner dan bijvoorbeeld bij VfL Wolfsburg, zegt hij. “We weten waar we samen aan begonnen zijn. Het is niet zo dat ik garanties heb, maar ik vind het belangrijk dat we alles openlijk met elkaar kunnen bespreken.”

“Marc ziet bijna alle trainingen en praat ook veel met spelers. Tijdens ons eerste onderhoud kreeg ik een heel goed gevoel. Marc stuurde mij een bericht: ’Heb je zin in een voetbalgesprek?’. Ik stuurde terug: ’Ja, is goed’. Hij zei alleen: ’Vanavond’. Toen hebben we direct over heel veel dingen gesproken.”

Met de druk en stress van zijn vak is Van Bommel nu bekend. “Ik vroeg hem (Overmars, red.) een keer of hij iets had gelezen in de krant. Volgens mij ging het over een olietanker. Marc zei alleen maar: ‘Nee, ik lees niets’. Dat heb ik wel deels overgenomen. Als ik nu de Telegraaf-app open, scan ik het nieuws op de voorpagina, maar switch ik zelden nog naar de sportsectie. Want soms gaan dingen toch in je hoofd zitten. Je moet niet alles willen weten. Dat geldt zowel voor wat er in de media staat, als wat er op de club gebeurt.”

Wordt Antwerp kampioen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
468+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie