Utrecht hekkensluiter na nederlaag in Volendam

De problemen voor FC Utrecht worden groter en groter. De Domstedelingen gingen op bezoek bij FC Volendam al voor de zevende keer dit seizoen onderuit in de Eredivisie: 1-0.

Snelle rode kaart voor Viergever

Al voor de aftrap kreeg FC Utrecht te maken met de eerste tegenslag van de avond. De burgemeester van Volendam verbood op het laatste moment de komst van de vierhonderd meegereisde supporters, die al onderweg waren. In de rust van de wedstrijd onthulde ESPN dat er signalen waren dat een deel voornemens was om uit het gastenvak te breken.

Geen FC Utrecht-supporters dus in Volendam. Nick Viergever stapte wel gewoon uit de bus, maar zijn avond verliep al net zo dramatisch. Al in de openingsfase ging de geroutineerde verdediger veel te fel door op tegenstander Lequincio Zeefuik. Op aanraden van de VAR besloot scheidsrechter Serdar Gözübüyük om de gele kaart om te zetten in rood. Utrecht moest daardoor langdurig met tien man verder.

FC Volendam kreeg in de eerste helft verschillende kansen om de score te openen. Vooral Robert Mühren had moeten toeslaan voor Het Andere Oranje, maar hij stuitte van korte afstand op doelman Vasilis Barkas. Aan de andere kant kreeg FC Utrecht óók een grote kans om de leiding te nemen. Isac Lidberg slaagde er echter niet in om doelman Mio Backhaus te passeren.

Mühren slaat toe

In de tweede helft viel de openingstreffer dan toch in Volendams voordeel. Mühren maakte zijn eerdere misser goed, waardoor FC Utrecht virtueel naar de achttiende positie van de Eredivisie werd geduwd. Dat veranderde in het restant van de wedstrijd niet meer, omdat Mats Seuntjens één-op-één op de paal mikte.

Scoreverloop: 1-0 (57′) R. Mühren