Update van ‘held’ Dost: “We hopen Bas snel weer te zien”

Foto: Update van ‘held’ Dost: “We hopen Bas snel weer te zien”

Ondanks dat Bas Dost al maanden niet in actie heeft kunnen komen voor NEC, blijft de spits nauw betrokken bij de spelersgroep. Bram Nuytinck vertelt hoe belangrijk zijn mede-routinier is voor de selectie, ook wat betreft de mentaliteit en het arbeidsethos.

NEC-routinier Bram Nuytinck vol lof over generatiegenoot Bas Dost

“Hij weet wat er nodig is. Niet zeiken en gewoon keihard trainen. Hij zei vaak dat we die jonge jongens moesten aanpakken, omdat ze moeten weten waar het om gaat. Dat vond ik mooi”, begon Nutinck in de JardaPodcast. “Hij kwam terug met zoveel passie. Toen hij kwam, merkte je ook aan andere jongens dat dat ons als team kracht gaf. Hij bracht vuur in het team. We zagen toen echt dat we een goed team hadden.”

Zo betrokken bij de club

In oktober zakte Dost in de wedstrijd tegen AZ in elkaar en sindsdien stond hij niet meer op het veld. De 34-jarige spits kampt nog steeds met myocarditis, een ontsteking van de hartspier. Hij blijft echter betrokken bij de formatie van trainer Rogier Meijer. “Hij blijft zo betrokken met de club. Elke wedstrijd stuurt hij ons appjes met: Toppers, succes, jullie zijn zo goed bezig. Dat houdt hem wel dichtbij het team. We hopen Bas snel weer te zien, want hij is echt een held.”

NEC beleefde de laatste maanden een mooie opmars. Zo bezet het de zesde plaats op de Eredivisie-ranglijst, terwijl het 21 april de bekerfinale in De Kuip speelt tegen Feyenoord.

Verwacht je Dost volgend seizoen weer op het veld?

  • Ja, zeker wel
  • Nee, dat niet
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie