Update: Speciale vermelding voor Ajax lijkt opgenomen in contract Huntelaar

Soccernews

Klaas-Jan Huntelaar gaf een langer verblijf bij Schalke 04 deze zomer de voorkeur aan een terugkeer bij Ajax. Supporters van de Amsterdammers hoopten dat hij zich over een jaar zou bedenken: dan was Huntelaar immers transfervrij en gratis op te halen. Volgens [i]Sportal[/i] ligt het toch iets anders.

De Duitse boulevardkrant meldt zaterdag dat de Nederlander een speciale clausule heeft in zijn contract. Indien Huntelaar dit seizoen in de helft van alle wedstrijden in actie komt, wordt zijn verbintenis automatisch met een jaar verlengd. In dat geval zou Huntelaar vastliggen tot 2018 en moet Ajax komende zomer dus alsnog een transfersom betalen.

Huntelaar besloot deze zomer te blijven, juist omdat hij verwacht dat er een grote rol voor hem is weggelegd in Gelsenkirchen. “Ze hebben mij tijdens mijn vakantie gebeld en legden mij uit wat er van mij verlangd wordt. Ook hebben ze mij verteld dat ik een belangrijk rol speel in de plannen. Daarna heb ik ook een goed gesprek gehad met onze nieuwe trainer Christian Heidel. Dat heeft mij doen besluiten dat ik bij Schalke 04 blijf”, vertelde Huntelaar [url=//news/363059][b]eerder deze week[/b][/url].

[b]Update, zaterdag 6 augustus 2016, 12.32 uur[/b]
Een terugkeer van Klaas-Jan Huntelaar naar Ajax in de zomer van 2017 lijkt toch goed mogelijk. [i]BILD[/i] bevestigt het bestaan van een clausule die bepaalt dat het contract van de Nederlander automatisch wordt verlengd tot 2018, indien hij de helft van alle duels in actie komt. Daarbij wordt echter vermeld dat Huntelaar volgende zomer de keuze heeft: transfervrij naar Ajax of een contractverlenging bij Schalke. Enkel Ajax zou hem die speciale vertrekoptie bieden.

Verwacht je dat Huntelaar een goed seizoen gaat draaien?

  • Ja
  • Nee
339+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie