UEFA beloont uitblinkende Veerman

Foto: UEFA beloont uitblinkende Veerman

PSV had voor de tweede week op rij geen kind aan FC Zürich. De Zwitserse topploeg ging er met 5-0 vanaf in Eindhoven en dat had PSV onder andere te danken aan een uitstekend spelende Joey Veerman. Dat terwijl de Volendammer op een positie stond waar hij liever niet speelt. 

Toch koos Ruud van Nistelrooy als nummer tien voor Veerman. Eerder deed de trainer dat in de voorrondewedstrijden van de Champions League tegen AS Monaco en Glasgow Rangers ook al. Dat liep vooral in het laatste treffen niet lekekr voor Veerman, die daar ook publiekelijk zijn mening over liet horen. 

PSV 

Veerman ging in de wedstrijd tegen Zürich een stuk lekkerder als aanvallende middenvelder. Eén van zijn twee doelpunten werd door de UEFA genomineerd als Doelpunt van de Week en Veerman maakt ook kans op de eretitel Speler van de Week. 

Zelf was Veerman ook een stuk positiever over zijn rol: “Ik heb vandaag redelijk wat ballen aangeraakt, dus dat voelde goed”, zei hij met een knipoog, verwijzend naar zijn eerdere commentaar op de nummer tien positie. Daar kwam Veerman een stuk minder aan de bal dan wanneer hij op het centrale middenveld speelde. 

Veerman

Roger Schmidt, de trainer van vorig seizoen, gebruikte Veerman echter óók als aanvallende middenvelder. Helemaal nieuw is het dus niet voor de oud-speler van sc Heerenveen en FC Volendam. “Ik heb het vorig jaar ook wel een paar keer gedaan, vanaf die positie. Ik merk dan dat ik toch meer naar de kant van Cody Gakpo trek om de combinaties aan te gaan. Dan is het goed dat Xavi Simons aan de andere wat meer aan de binnenkant speelt en dus ook af en toe uitkomt op 10.”

TIP: Wint PSV van Utrecht? Pak 1.22x je inzet!

Veerman vaker op tien?

  • Ja
  • Nee
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie