Trotse Ajax-debutant: “Zeker spannend, mijn kuiten liepen vol”

Foto: Trotse Ajax-debutant: “Zeker spannend, mijn kuiten liepen vol”

Ajax won zondagmiddag simpel met 4-0 van Fortuna Sittard. Trainer John Heitinga greep de comfortabele voorsprong aan om enkele jonge talenten hun debuut te laten maken, waaronder de achttienjarige Silvano Vos.

Silvano Vos debuteert voor Ajax tegen Fortuna Sittard

“Soms moeten jongens ook zelf de handschoen oppakken. Met Silvano Vos is dat prachtig, dat doet hij uiteindelijk ook zelf. In de eerste helft van het seizoen heeft hij niet zoveel gespeeld onder mij bij Jong Ajax”, wordt Heitinga na afloop geciteerd door Voetbal International.

Eerder dit jaar liet Heitinga Vos ook al debuteren in Jong Ajax, in de Keuken Kampioen Divisie. “Ik denk dat hij een heel mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt in het afgelopen halfjaar, die ertoe heeft geleid dat hij vandaag zijn debuut heeft gemaakt in de Johan Cruijff Arena. Dat is iets waar hij heel trots op kan zijn, dat zijn zijn eigen prestaties. Nu moet hij doorpakken. Bij Jong Ajax wordt hij steeds bepalender. Een prachtig podium in de Keuken Kampioen Divisie, dit moet hij ook zien als een stukje motivatie voor de volgende stap. Je bent er ook wel trots op. Als je ziet: Silvano begin van het seizoen en nu, ik hoop dat hij die lijn kan doortrekken.”

Droom uitgekomen

“Ik speel al tien, elf jaar bij Ajax”, reageert Vos zelf, op de clubwebsite. “Dat je nu je debuut kan maken in het stadion, is top. Ik heb hiervan gedroomd, ik ben er blij mee. Ik had niet verwacht dat ik mocht invallen, want ik zag Kian Fitz-Jim ook warmlopen. Ik dacht dat hij erin zou komen. Maar de trainer riep mij, toen had ik al een onderbuikgevoel. Hij zei: ‘Succes, speel ontspannen.’ Het was zeker spannend, mijn kuiten liepen vol, maar een beetje spanning hoort er wel bij.”

Vos is in potentie een wereldtopspeler

  • Eens
  • Dat is wat overdreven
163+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie