‘Transferdilemma voor Ten Hag’

Foto: ‘Transferdilemma voor Ten Hag’

Manchester United doet onder Erik ten Hag weer mee om de Champions League-plekken. The Red Devils staan op een vijfde plaats. De ploeg van Ten Hag heeft drie punten achterstand op Tottenham, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. Om dat gat te kleinen, moet United volgens Manchester Evening News op zoek naar een spits. Dat zorgt voor een dilemma voor Ten Hag…

Ten Hag spendeerde dik tweehonderd miljoen euro om zijn selectie te versterken. Lisandro Martínez en Antony kwamen voor gezamenlijk zo’n honderdzeventig miljoen euro over van Ajax, terwijl United ook nog zeventig miljoen euro neertelde om Casemiro weg te plukken bij Real Madrid. In de zomer staat het vizier volgens Manchester Evening News op een nieuwe spits.

Manchester United

Dat de club van Ten Hag als de eerste Europese grootmacht (van naam) de interesse kenbaar maakte, mag geen verrassing zijn. Manchester United sprak in de zomer met Gakpo al over een transfer, die destijds niet door ging. Ten Hag koos in de zomer voor Antony, maar deze winter zou er wél ruimte zijn voor Gakpo.

Bij Manchester Evening News vragen ze zich hardop af of dit wel de juiste keuze is. Gakpo is van nature een vleugelaanvaller en speelt bij PSV ook op die positie. Door de blessure van Luuk de Jong kwam Gakpo wel eens in de spits terecht bij de Eindhovenaren. Alleen bij Van Gaal staat hij vast in het centrum – als aanvallende middenvelder of onderdeel van het twee-spitsen-systeem.

Erik ten Hag

Het lijkt daarom vooral de vraag of United er wel goed aan doet om een speler die van nature op de flanken speelt, in de punt van de aanval te zetten. Dat werd eerder al geprobeerd met spelers zoals Anthony Martial en Marcus Rashford, maar de Frans- en Engelsman lijken toch een voorkeur te hebben voor de flanken.

Dat roept vooral de vraag op of Ten Hag er wel goed aan doet om wéér een speler om te turnen tot een nummer negen. Dat kost naast een transfersom van minimaal vijftig miljoen euro veel trainingsuren. Tijd die United eigenlijk niet heeft, helemaal als het wederom tientallen miljoenen euro’s neertelt. Daarom wordt er ook een balletje opgegooid om te kijken naar een échte nummer negen, iets wat ook met de komst van Gakpo ontbreekt in de selectie van United.

Wat zou jij doen?

  • Gakpo kopen
  • Echte nummer negen kopen
1067+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie