Timber treurt bij Ajax

Foto: Timber treurt bij Ajax

Jurriën Timber was zeer teleurgesteld na het gelijke spel van Ajax tegen Go Ahead Eagles. De centrale verdediger van Ajax vindt dat de ploeg het puntverlies aan zichzelf te wijten heeft. Helemaal omdat dit dé kans was om uit te lopen op PSV, dat verloor van Cambuur Leeuwarden (3-0). 

Net als PSV in Leeuwarden had Ajax moeite de bal snel rond te laten gaan. De fans waren niet de enige die daar teleurgesteld in waren, bleek uit de woorden van Timber tegen ESPN. “Ik dacht: kans om punten uit te lopen, maar om daar veel aandacht aan te geven met z’n allen is een beetje kinderachtig. We moeten ons focussen op onze eigen wedstrijd. Om ons te focussen op wat we moeten doen.”

Ajax

Volgens de verdediger had dat één belangrijke reden. “Een stukje scherpte, agressiviteit, de echte wil om te scoren en het tempo was ook een beetje down”, stelde hij. Daardoor slopen er ook andere slordigheden in de ploeg. “Maar ook gewoon scherpte naar de goal toe en in tweede ballen die we niet wonnen. De voorzetten en de restverdediging waren vandaag ook niet goed. Dan roep je het op jezelf af.”

De wetten van het voetbal bleken weer mokerhard. “Voor mijn gevoel werken we altijd goed toe naar de 2-0 in de tweede helft. We hadden wel de controle, maar we creëerden niet echt kansen en het stukje scherpte en agressiviteit, niet alleen in de eindfase maar vooral in het begin, misten we. En dan: één kans, één goal.”

Timber

Ondanks de tegenslag kijkt Timber met vertrouwen naar de toekomst. “Je probeert gewoon je ding te doen en het team te helpen. Dat staat voorop, maar als je zelf je niveau haalt help je het team vanzelf. Kijk we hebben gewoon een goed team, ik heb vertrouwen in ons team. Dit mag natuurlijk niet gebeuren, maar ook dit hoort erbij. Het gaat om de reactie, denk ik.”

TIP: Wint Ajax van Napoli? Pak 2.25x je inzet!

 

Heeft Timber een punt?

  • Ja
  • Nee
211+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie