Ten Hag staat voor ingreep: “Hij is geen wereldklasse”

Foto: Ten Hag staat voor ingreep: “Hij is geen wereldklasse”

Manchester United moet deze zomer op zoek naar een nieuwe doelman. Dat is de conclusie van Roy Keane, die de Spanjaard andermaal niet vrijuit zag gaan in de verloren FA Cup-finale tegen Manchester City (2-1).

De Gea onder vuur na verloren finale

Bij de winnende goal van Ilkay Gündogan (2-1) greep De Gea niet lekker in, waardoor de bal tegen de touwen plofte. “United moet echt een nieuwe keeper halen”, oordeelde Keane namens ITV. “United heeft een topspits nodig en een nieuwe doelman. Ik word er moe van dat ik dit steeds moet blijven herhalen.”

Ian Wright sloot zich aan bij Keane: “Ze moeten minstens een nieuwe doelman halen. We hebben dit seizoen een aantal grote fouten van David gezien en United heeft iemand nodig die hem in ieder geval concurrentie kan geven. Als hij dan een keer een fout maakt, dan heeft United in ieder geval een keeper die erin kan komen en zijn kans kan krijgen.”

Keane is duidelijk: “Dat is het verschil met topkeepers, ze houden je op de been in bepaalde wedstrijden en zouden vandaag het verschil kunnen maken. Je verwacht dat een keeper deze inzet keert en dat heeft hij niet gedaan. United heeft een doelman van wereldklasse nodig en dat is De Gea niet.”

Manchester United heeft nog geen definitieve beslissing genomen over de toekomst van De Gea.

Wint Fiorentina van West Ham?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet United een nieuwe doelman halen?

  • Ja
  • Nee
511+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie