Ten Hag laat zich uit over ‘falend’ aanvalsduo

Foto: Ten Hag laat zich uit over ‘falend’ aanvalsduo

Erik ten Hag hoopt op de winterse transfermarkt een nieuwe spits aan te kunnen trekken. Huidig Manchester United-aanvaller Rasmus Højlund en Marcus Rashford lukt het maar moeizaam het net te vinden en dus kan de Nederlandse oefenmeester wel een veel scorende aanvaller gebruiken. Toch sprak ook Ten Hag het vertrouwen uit in het tweetal.

Moeizaam scorende Højlund en Rashford

Højlund werd voor een bedrag van 75 miljoen euro opgepikt door Manchester United, maar de Deen heeft in dertien Premier League-wedstrijden nog altijd niet weten te scoren. Rashford scoorde er ook pas twee, terwijl hij vorig seizoen maar liefst zeventien keer het net wist te vinden.

Rashford was de afgelopen twee duels ziek volgens Ten Hag en kwam daardoor niet in actie, maar de aanvaller lijkt ook niet meer onomstreden bij de oefenmeester. “Ik moet ook bekennen dat Alejandro Garnacho het de afgelopen maand heel goed doet”, vertelde Ten Hag op de persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen West Ham United. Er is dus interne concurrentie. Ik weet dat aanvallers meer vertrouwen en steun nodig hebben van een manager.”

Toch heeft Ten Hag er vertrouwen in dat Rashford ook dit seizoen nog komt bovendrijven. “Ik heb er een sterk geloof in dat Højlund en Rashford in staat zijn om veel goals te maken. Rashford heeft dat al bewezen. Hij traint goed. Natuurlijk kan het beter, maar hij is een ervaren speler. Hij is midden twintig en weet hoe topvoetbal werkt. Marcus weet dat hij zijn verantwoordelijkheid zal moeten nemen en ik weet zeker dat hij dat zal doen.”

De Nederlander zegt datzelfde gevoel ook te hebben bij Højlund. “Op het hoogste niveau, in de Champions League, heeft hij al laten zien doelpunten te kunnen maken. We moeten als team werken aan ons aanvalsspel, want de capaciteiten om goals te kunnen maken, die zijn er zeker.”

Is Højlund een miskoop?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, die heeft tijd nodig
296+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie