Ten Hag en Malacia met grond gelijkgemaakt door Engelse media

Foto: Ten Hag en Malacia met grond gelijkgemaakt door Engelse media

Manchester United gaf een zeker lijkende zege tegen Sevilla in de slotfase van de wedstrijd nog uit handen. Door twee eigen doelpunten werd het uiteindelijk 2-2. De Engelse media wijten het teleurstellende resultaat onder meer aan ‘bizarre beslissingen’ van Erik ten Hag. Ook Tyrell Malacia, die een eigen doelpunt maakte, komt er niet goed vanaf.

Ten Hag gekraakt

De Mancunians leken een probleemloze avond tegemoet te gaan nadat het na twintig minuten spelen al leidde met 2-0. Het ging echter nog totaal mis voor de ploeg van Erik ten Hag, die Malacia en Harry Maguire in eigen doel zag scoren en bovendien Raphaël Varane en Lisandro Martínez zag uitvallen met blessures. De Engelse media stelt echter vraagtekens bij de keuzes die Ten Hag maakte en houdt de oefenmeester deels verantwoordelijk voor het teleurstellende resultaat.

The Manchester Evening News spreekt van ‘bizarre beslissingen’ van Ten Hag die rampzalig uitpakten voor United. De Nederlandse oefenmeester bracht Christian Eriksen, Anthony Elanga en Wout Weghorst voor Bruno Fernandes, Jadon Sancho en Anthony Martial en dat pakte volgens het Engels medium niet goed uit. “Ten Hag had al zijn zaakjes in het eerste uur goed op orde, maar daarna onderschatte hij Sevilla met bizarre wissels die Man United de kop kostten.”

Volgens de krant draaiden de beslissingen van Ten Hag United de nek om. “Ten Hags keuzes en handelingen waren daardoor juist zo verbijsterend. Met Weghorst, Elanga en Facundo Pellistro in de aanval was het geen wonder dat de doelpuntenproductie stokte in de slotfase. De wissels van Ten Hag leken op het moment zelf al vreemd, maar na afloop van de wedstrijd was dat nog meer het geval.”

Ook The Guardian zag dat Ten Hag een ongelukkige hand van wisselen had. “Bij United zullen ze woedend zijn: hoe hebben ze dit kunnen weggeven tegen de nummer dertien van La Liga? De beslissingen van Ten Hag, die meestal zo duidelijk zijn, waren nu onderdeel van de oorzaak.”

Dramatische Malacia

Ook voormalig United-speler Paul Scholes zag de ploeg van Ten Hag met name in de tweede helft schutteren bij BT Sport. “De tweede helft was een complete ramp. Je had nooit het gevoel dat Sevilla zo veel druk uitoefende op United. Ze moeten het gevoel hebben gehad dat het een makkelijke avond zou worden.”

De voormalig middenvelder stelde ook dat Malacia er niet goed uitzag bij de 2-1 van Sevilla. De linksback greep niet goed in en zag een voorzet van Jesús Navas via hem in het doel achter David de Gea verdwijnen. “Het is een makkelijke bal, schop er gewoon naar met je voet. Je mag de bal daar nooit laten stuiteren.”

Malacia kreeg van The Manchester Evenings News als enige basisspeler een onvoldoende. “Hij speelde beter dan afgelopen weekend, maar door dramatisch te verdedigen maakte hij een wedstrijd nog spannend waarin United het heft in handen had.”

Ook oud-doelman Peter Schmeichel uitte zijn kritiek bij de BBC. “Een paar spelers moeten eens goed in de spiegel kijken en bij zichzelf te rade gaan of ze wel genoeg bijdragen aan het team. Een paar spelers moeten zich schamen voor hun prestaties. De Gea speelde goed, hij maakte twee fantastische reddingen en kon niets doen aan de goals. Casemiro speelde goed bij zijn rentree en Marcel Sabitzer speelde ook erg goed, maar zijn teamgenoten lieten hem in de steek.”

Wie gaat er door?

  • Manchester United
  • Sevilla
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie