Teleurgestelde Taylor: “Schoten de bal zonder idee naar voren”

Foto: Teleurgestelde Taylor: “Schoten de bal zonder idee naar voren”

Ajax moest donderdagavond zijn meerdere erkennen in Brighton Hove & Albion. Dat zag ook Kenneth Taylor, die teleurgesteld is dat de Amsterdammers weer een nederlaag moesten slikken. De middenvelder zag ook dat zijn ploeg soms zomaar wat deed op het veld.

Bewuste keuze om in te zakken met Ajax

“Brighton heeft echt een heel goed team”, vertelde Taylor tegenover Veronica. “Ze kunnen goed en mooi voetballen. Natuurlijk overheerst de teleurstelling, want we hebben weer niet gewonnen.” Dat Ajax inzakte tegen de Engelsen was volgens Taylor een bewuste keuze. “Brighton kan goed voetballen van achteruit. Soms moeten wij dan de rust bewaren als we de bal veroveren. Soms schoten we de bal naar voren en waren we hem meteen kwijt. Natuurlijk speel je liever iedere bal vooruit zodat je kan aanvallen, maar soms schoten we de bal zonder idee naar voren. Dan is het beter om de bal in de ploeg te houden.”

Geen wrok richting Steijn

Maurice Steijn werd eerder deze week aan de kant geschoven door Ajax, maar Taylor koest geen enkele wrok richting de oefenmeester. “We hadden een goede samenwerking met Maurice. Ik wil hem totaal niet afvallen. Vandaag hebben we met trainer Maduro iets anders geprobeerd. We kozen er bewust voor om in te zakken. Dat ging redelijk, tot aan de 2-0. Daarna kwamen zij in hun spel en konden ze lekker rond tikken.”

Taylor erkent dat hijzelf ook niet in grootse vorm steekt. “Ik kan meer brengen en beter spelen. Vandaag heb ik alles gegeven. Helaas heb ik het niet kunnen bekronen met een goal of assist. Of ik meer druk voel omdat ik al langer bij Ajax zit? Ik denk wel dat ik die rol moet pakken. Meer dan dat ik nu doe.”

Moet Taylor wel in de basis worden gezet bij Ajax?

  • Ja, goed genoeg daarvoor
  • Nee, hij moet op de bank gezet worden
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie