‘Steijn maakt pijnlijk Mislintat-statement, Ajax zo lek als een mandje’

Foto: ‘Steijn maakt pijnlijk Mislintat-statement, Ajax zo lek als een mandje’

Ajax speelde donderdagavond in een waar spektakelstuk gelijk tegen Olympique Marseille. Zo beoordeelden de ochtendkranten de wedstrijd ook, al ziet men ook dat de Amsterdammers niet met een gerust hart kunnen toeleven naar De Klassieker tegen Feyenoord. Daarvoor ging er donderdagavond tegen de Fransen simpelweg nog teveel mis.

Ajax-fans moeten vrezen voor Feyenoord

De fans van Ajax moeten met angst en beven naar de Klassieker van zondag tegen Feyenoord toeleven”, is de conclusie die De Telegraaf trekt. Het geplaagde elftal van Maurice Steijn pakte in een knotsgek duel, met de allerhoogste amusementswaarde, weliswaar een punt tegen Olympique Marseille (3-3), maar gaf een 2-0 en een 3-2 voorsprong weg en was bij vlagen weer net zo’n onsamenhangend geheel als tegen FC Twente.

Volgens de ochtendkrant maakte Ajax-trainer Maurice Steijn na rust ook nog een pijnlijk statement richting technisch directeur Sven Mislintat. “Met het naar de kant halen van de (net als tegen FC Twente) uiterst zwakke Benjamin Tahirovic en het inbrengen van Silvano Vos reduceerde hij het aantal aankopen in het elftal tot vier. Tahirovic kon op de bank plaatsnemen naast Diant Ramaj, Akpom, Mannsverk, Jakov Medic, Georges Mikautadze, Branco van den Boomen en Gaston Avila. Behoudens Van den Boomen ogenschijnlijk stuk voor stuk (te) duur betaalde spelers die Ajax nog geen centimeter verder hebben geholpen.”

Ajax-verdediging zo lek als een mandje

Ook het Algemeen Dagblad concludeerde dat de defensie van Ajax nog altijd ‘zo lek als een mandje’ is. “Even, heel even, leek Maurice Steijn de puzzel te hebben gelegd. Zowaar raasde zijn Ajax, dat al drie wedstrijden niks klaarspeelde en dus ook niet won, eens over een tegenstander heen”, waarmee de krant doelde op de vroege voorsprong. Vervolgens zag het AD Ajax weer in oude patronen vervallen. “De hoogspanning en het gebrek aan vertrouwen, die op de tribune niet eens zo zicht- of hoorbaar was, kwam toen volledig tot uiting. Bij dissonant Benjamin Tahirovic, bij andere spelers die plots de bal simpel inleverden. Steeds lag Ajax, ook door de hoog spelende vleugelverdedigers, volledig uit elkaar en kreeg ook Marseille zeeën aan ruimte en tal van kansen.”

Positieve aanknopingspunten voor Ajax

De Volkskrant heeft een positievere insteek en ziet vooruitgang bij Ajax na het duel met Marseille. “Het was ook spel met perspectief, met groeipotentie, voetbal waarin ook de bedoelingen van de omstreden directeur voetbalzaken Sven Mislintat zichtbaar waren. Spelers uit de beroemde Amsterdamse opleiding, aangevuld met talent uit het buitenland. Dat kun je mooi vinden of niet, maar het is wel een lijn.” Trouw stelt juist dat de sportieve crisis weer een stukje groter is geworden. “Even leken de Amsterdammers zichzelf wat lucht te verschaffen, na een flitsende start in de Europa League tegen Olympique Marseille, maar het verviel daarna weer in oude kwalen.”

Zie jij Ajax Europees overwinteren?

  • Ja
  • Nee
663+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie