Spijt na Eriksen-drama: “Het was gekkenwerk”

Foto: Spijt na Eriksen-drama: “Het was gekkenwerk”

Er gebeurde op voetbalgebied weer een heleboel in 2021, maar de hartstilstand van Christian Eriksen maakte ongetwijfeld de meeste indruk. Bondscoach Kasper Hjulmand van Denemarken kan de emoties nog steeds oproepen.

“Het is het ergste wat je kunt meemaken”, stelt Hjulmand in de Volkskrant. “Mensen verliezen waar je van houdt… En dat deden we ook, want Christian was echt even weg. Je kijkt naar hoe de staf reageert, hoe de spelers reageren. Dit is geen teambuildingdrill in het bos met twee experts die je onder druk zetten. Dit was echt. Je ziet je vrouw, kinderen en ouders op de tribune. Maar we konden niet bij hen komen door corona. Het was iets waar je van leert.”

Hjulmand stelt dat het voorval van Eriksen een grote rol heeft gespeeld. Het had ook zomaar een trauma kunnen worden. “Dat kan zeker gebeuren als je je emoties wegduwt. Als je ze samenbalt, in een doos stopt en die op slot probeert te doen. Wij hebben gezegd: elke emotie is goed. Als jij je supertreurig voelt, is dat goed. Als je dat helemaal niet hebt, is dat ook oké. Je kan zelfs op hetzelfde moment allebei die emoties voelen.”

“Het is belangrijk dat spelers en stafleden kunnen zijn wie ze zijn, dat ik kan zijn wie ik ben. Ik heb ook goede en slechte dingen, ik maak ook fouten. We moeten geen rol spelen. De spelers doen dat geweldig”, aldus de Deense bondscoach, die nog steeds de impact merkt. “Het bracht veel saamhorigheid. Ook met mensen buiten het voetbal. Zij werden ook onderdeel van deze reis. Overal waar ik kom, vraagt men: hoe is het met Christian?”

Doorspelen

Eriksen werd succesvol gereanimeerd. Later die dag stonden de Denen alweer op het veld. Hjulmand: “Het was een stomme beslissing dat we moesten doorspelen. Ik had gewild dat ik de moed had gehad om tegen de spelers te zeggen om in de bus te stappen en terug te gaan naar het hotel. We kregen twee opties: hervatten of een dag later spelen om twaalf uur. Niemand wilde een dag later teruggaan.”

“Het ging erom: was Christian oké? Het zag er goed uit op dat moment. Ik was naar het ziekenhuis geweest, had hem omhelsd en dat voelde goed. Dat bood een opening om door te gaan. Maar we hadden niet door moeten gaan. Het was gekkenwerk”, aldus Hjulmand.

Wedden op WK-duels? Maak je bet365-account aan en win!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Eens?

  • Ja
  • Nee
41+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie