Spanje zet Noorwegen opzij, Kroatië geeft winst weg

Spanje is goed aan zijn kwalificatietraject voor het Europees kampioenschap van 2024 begonnen, want La Furia Roja zette Noorwegen (zonder Erling Haaland) opzij met 3-0. Op een ander veld leek Kroatië te gaan winnen van Wales, maar de cupfighter gaf de drie punten op het laatste moment uit handen.

Spanje heeft geen moeite met Noorwegen

De Noren moesten het dus stellen zonder Haaland, maar had wel de beschikking over Marcus Pedersen, Fredrik Aursnes, Alexander Sørloth en Martin Ødegaard. Spanje kwam echter vroeg op voorsprong via Dani Olmo, die een voorzet van Alejandro Baldé aantikte met zijn hak. Daarna kwam de klad er echter in bij de thuisploeg, al had die wel de gehele wedstrijd het betere van het spel.

Espanyol-centrumspits Joselu gooide het duel in het slot. Hij kwam negen minuten voor het laatste fluitsignaal binnen de lijnen en werd daarmee de oudste debutant voor Spanje óóit. Nóg mooier voor de ‘veteraan’: hij maakte ook nog eens twee goals, de 2-0 en de 3-0.

Scoreverloop: 1-0 (13′) D. Olmo, 2-0 (84′) Joselu, 3-0 (85′) Joselu

Kroatië geeft zege weg

Kroatië kwam in de eerste helft van zijn kwalificatieouverture tegen Wales op een 1-0 voorsprong door een goal van Andrej Kramaric. Die werkte zich voorbij zijn directe tegenstander en schoot de bal vanaf de rand van de zestien tegen de touwen.

Lang bleef het 1-0 voor de Kroaten staan, die zich ongetwijfeld rijk rekenden. Dat hadden ze echter beter niet kunnen doen, want in de blessuretijd (díép in de blessuretijd welteverstaan) maakten de Welshmen nog gelijk. Nathan Broadhead bezorgde zijn team een puntje.

Scoreverloop: 1-0 (28′) A. Kramaric, 1-1 (90′) N. Broadhead