Spaanse media wijzen bijzonder moment bij wissel Frenkie aan

Foto: Spaanse media wijzen bijzonder moment bij wissel Frenkie aan

FC Barcelona won gisteren zonder al te veel moeite met 2-0 van laagvlieger Cadiz, dankzij goals van Sergi Roberto en Robert Lewandowski. Na afloop schreven de Spaanse media wederom vol lof over spelverdeler Frenkie de Jong.

De krant Sport schrijft dat ‘het feest maar door blijft gaan’ bij Barça, dat acht punten voor staat op Real Madrid en in 22 La Liga-duels slechts zeven tegengoals incasseerde. De laatste nederlaag dateert al weer van 16 oktober, dat was op bezoek bij Real. “Ferran Torres schitterde, Sergi Roberto speelde als Pedri en Lewandowski wist weer te scoren”, klinkt de opsomming aan festiviteiten.

Iedereen op de banken voor Frenkie

Frenkie de Jong werd na een uur spelen gewisseld. “Frenkie was weer de spil van het elftal en ging ook nog af en toe op avontuur. Omdat hij in een wat teruggetrokken rol speelde, moest hij vooral het tempo bij Barça bepalen.”

Op het moment dat de dribbelkont uit Arkel naar de kant liep volgde een staande ovatie in Camp Nou, zo zag El Mundo Deportivo. “Het was een staande ovatie die heel veel zegt. Frenkie kreeg een daverend applaus waarmee duidelijkheid werd hoe sterk de band is tussen de Nederlander en de Barça-supporters. Het was ook zo overweldigend dat Frenkie besloot te reageren.”

“Frenkie heeft uitstekende wedstrijden gespeeld en de twijfels over zijn invloed op het spel van Barcelona en zijn rol in het team zijn allang verdwenen. Vanwege Pedri’s afwezigheid moest hij nog meer de balans bewaken en daarin slaagde hij.”

Barcelona gaat Man United uitschakelen in de EL

  • Ja
  • Nee
478+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie