Spaanse matchwinner beleeft jongensdroom: “Was een beetje ondeugend”

Spanje plaatste zich donderdagavond ten koste van Italië voor de finale van de Final Four van de Nations League. Grote man aan de kant van de Spanjaarden was de 33-jarige Joselu, die vlak voor tijd de winnende 2-1 maakte. De routinier was pas in zijn derde interland voor de derde keer op rij het goudhaantje.

Interesse van Real Madrid

De spits lijkt in de de herfst van zijn carrière op de top van zijn kunnen en trof het afgelopen seizoen maar liefst zestien keer doel voor degradant Espanyol. De goede prestaties hebben zelfs de interesse van Real Madrid aangewakkerd. Maar ook bij het Spaanse nationale elftal lijkt alles in goud te veranderen voor Joselu. De spits kwam donderdag zes minuten voor tijd als invaller binnen de lijnen en produceerde een aantal minuten later de winnende treffer.

In drie interlands voor Spanje wist Joselu elke keer te scoren. Tegenover MARCA was de spits dan ook euforisch over de late winnende treffer. “Het doelpunt ontstond door geloof. Het team speelde een geweldige wedstrijd. We domineerden de hele tweede helft, alleen dat doelpunt ontbrak nog.”

De aanvaller was er als de kippen bij om het van richting veranderde schot van Rodri van dichtbij binnen te tikken. “Ik was gewoon een beetje ondeugend bij dat schot van Rodri”, grapte de aanvaller. Volgens Joselu had hij het gevoel dat de bal bij hem terecht zou komen. “Ik voelde dat de bal daar ging vallen en had er vertrouwen in dat ik geen buitenspel liep. Ik ben nu vooral heel blij met dat doelpunt. Ik ben hier gekomen om een prijs te pakken.”

Wint Spanje met 1-2 van Kroatië?