Spaanse kranten gaan los over Dest: ‘Horror!’

Foto: Spaanse kranten gaan los over Dest: ‘Horror!’

Het was de bedoeling dat Sergiño Dest gisteren Kylian Mbappé in toom zou houden in de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain, maar dat lukte totaal niet. De oud-Ajacied kreeg alle hoeken van het veld te zien en zijn tegenstander scoorde drie keer.

De Spaanse media zijn vandaag onverbiddelijk voor de jonge Amerikaan. Sport geeft hem bijvoorbeeld een 3 als rapportcijfer: “Zijn opdracht was niet makkelijk, maar hij is duidelijk gezakt voor de test. Mbappé zet hem keer op keer voor schut. Trainer Ronald Koeman haalde Dest dan ook voortijdig naar de kant (met Óscar Mingueza als vervanger, red.), om zo erger te voorkomen.” Frenkie de Jong krijgt een 5: “Hij was weer overal op het veld te vinden, maar kon erg weinig betekenen voor het elftal. De Jong was niet in staat om te doen waar hij normaal gesproken goed in is.”

La Vanguardia geeft De Jong dezelfde beoordeling: “Wat zal hij er spijt van hebben dat hij in 2019 niet voor PSG heeft gekozen. Tijdens één van zijn aanvallende acties versierde hij een strafschop, maar verder moest De Jong voornamelijk achter de bal aanrennen.” Dest krijgt een 4: “Qua snelheid kon hij het nog bijbenen, maar Mbappé bleek telkens ongrijpbaar te zijn. Vooral bij de 1-2 stond Dest totaal verkeerd opgesteld.”

Marca voegt daaraan toe: “De Amerikaan leed vanaf het begin en moest in Mbappé duidelijk zijn meerdere erkennen.” El Mundo Deportivo: “Hij zag echt sterretjes en was waarschijnlijk zeer opgelucht toen hij door Koeman naar de kant werd gehaald. In de eerste helft ging het nog wel, maar na rust werd hij helemaal opgevreten door Mbappé.”

El Desmarque geeft Dest zelfs een 2… “Mbappé zorgde voor een historische avond en Dest moest het allemaal maar ondergaan.”

Horror voor Dest?

  • Zeker
  • Nee
425+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie