‘Slot zorgt voor unicum bij Feyenoord’

Foto: ‘Slot zorgt voor unicum bij Feyenoord’

Arne Slot heeft de zaken bij Feyenoord enorm goed voor elkaar. Het is inmiddels maart en Feyenoord is koploper in de Eredivisie, halve finalist in de KNVB Beker én is nog actief in de Europa League. Dat kwam nog nooit eerder voor in de clubhistorie.

Vorig seizoen werd er met een goede Eredivisie-campagne en een finaleplek in de Conference League al een super seizoen gedraaid. De vraag was of het nóg beter kon. Slot beantwoordde dat voorlopig met een volmondig “ja”, ziet De Telegraaf.

“Feyenoord en de treble, wie had gedacht dat die combinatie ooit nog gemaakt zou worden in maart van een voetbalseizoen”, schrijft de krant. “Juist toen de wedstrijd op een verlenging leek af te stevenen, zocht en vond Feyenoord met een combinatie tussen Jahanbakhsh en invaller Danilo de ruimte in het hart van de Heerenveen-defensie.”

De Telegraaf heeft ook oog voor de grote man aan Feyenoord-kant: Santiago Giménez maakte de enige treffer van de avond. “Och, weer de Mexicaan, die ook in oog met Mous koelbloedig bleef en Feyenoord naar de halve finale van de KNVB-beker schoot. En Heerenveen en trainer Van Wonderen een tweede zware domper te verwerken gaf in vijf dagen tijd.”

Het Algemeen Dagblad zag tegen Heerenveen de slechtste wedstrijd van het seizoen. “Toen Arne Slot halverwege de wedstrijd het kleedlokaal op zocht, zal hij hebben gedacht dat hij misschien het wel het slechtste Feyenoord dit seizoen aan het werk had gezien. Heerenveen was zonder twijfel de bovenliggende partij geweest en Sydney van Hooijdonk liet een fraaie kans op de openingstreffer liggen.”

Een tactische omzetting van Slot bood uiteindelijk de uitweg. Met niet één, maar twee spitsen lukte het Feyenoord wel om de defensie van Heerenveen te slechten. “Slot koos tegen Heerenveen na 67 moeizame minuten van Rotterdamse kant opeens voor een systeem met twee spitsen. Danilo en Giménez moesten de koploper in het bekerduel redden en dat gebeurde nog ook. Santiago Gimenez had nog niet bijster veel goed gedaan in het Abe Lenstra Stadion, maar tien minuten voor tijd was de Mexicaanse goaltjesdief daar toch opeens om oog in oog met Xavier Mous.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
428+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
1785+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
719+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
140+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
53+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
100+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
608+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
145+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
541+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
549+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
434+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
45+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
152+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
37+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
491+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
111+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
667+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
369+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie