‘Slot wrijft in handjes na Ajax-malaise’

Foto: ‘Slot wrijft in handjes na Ajax-malaise’

Zondag staat De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij heeft Feyenoord-trainer Arne Slot donderdagavond handenwrijvend naar de Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Olympique Marseille gekeken. Dat heeft volgens de voetbaljournalist vooral te maken met de vele kansen die de Fransen kregen.

Ajax oogt als los zand

De Franse topclub ondernam maar liefst 25 doelpogingen, maar stuitte meerdere malen op Ajax-doelman Jay Gorter. Het 3-3 gelijke spel noemt Verweij in een video-item van De Telegraaf niet perse een opsteker voor Ajax. “De eerste twintig minuten 2-0 voor, twee goede goals. Daarna heel snel weggeven en was het weer los zand en zag het er niet uit bij Ajax. Dan kom je toch op 3-2 en een goede kans op 4-2, dus er zat wel iets meer in dan 3-3.”

Toch denkt Verweij dat Ajax een probleem gaat krijgen richting de topper tegen Feyenoord, die aanstaande zondag op het programma staat. “Ik denk dat Arne Slot wel handenwrijvend voor de tv heeft gezeten en echt wel kansen ziet om dit Ajax pijn te doen.”

Pijnlijk statement Steijn richting Mislintat

Daarnaast werd in de ochtendkrant ook nog gewezen naar het aankoopbeleid van Ajax. “Na rust maakte Steijn een ondubbelzinnig – en voor Mislintat pijnlijk – statement. Met het naar de kant halen van de (net als tegen FC Twente) uiterst zwakke Benjamin Tahirovic en het inbrengen van Silvano Vos reduceerde hij het aantal aankopen in het elftal tot vier. Tahirovic kon op de bank plaatsnemen naast Diant Ramaj, Akpom, Mannsverk, Jakov Medic, Georges Mikautadze, Branco van den Boomen en Gaston Avila. Behoudens Van den Boomen ogenschijnlijk stuk voor stuk (te) duur betaalde spelers die Ajax nog geen centimeter verder hebben geholpen.”

Is het voor Ajax verstandiger om tegen Feyenoord wat behoudender te spelen?

  • Ja, dat kunnen ze beter wel doen
  • Nee, gewoon vol op de aanval
1130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie