Slot wijst grootste kwaliteit Ajax aan: ‘Dat zegt heel veel’

Foto: Slot wijst grootste kwaliteit Ajax aan: ‘Dat zegt heel veel’

Arne Slot wil niet mee in de stelling dat Feyenoord de grote favoriet is voor het uitduel met Ajax zondag. Zijn club won immers niet heel vaak in Amsterdam van de grote rivaal.

Feyenoord-trainer ‘vindt juist dat Ajax een heel duidelijk plan heeft’

“Ik denk dat Ajax-uit een van de moeilijkste wedstrijden van het seizoen is, ongeacht hoe zij ervoor staan. Wij hebben daar in achttien jaar één keer gewonnen”, zegt Slot op de persconferentie vrijdagmiddag, geciteerd door Voetbal International. “Dus voor ons is Ajax-uit gewoon een lastige uitwedstrijd. Maar wij gaan er met veel vertrouwen naartoe, omdat we al vier wedstrijden op rij gewonnen hebben.”

Woensdagavond keek Slot naar Ajax – Marseille. “Het ging bij Ajax veel over de kansen die ze tegen hebben gehad, maar ik heb vanochtend nog even de kansen die ze zelf hebben gehad op een rijtje gezet, dat waren er ook een aantal, kan ik je vertellen.”

Individuele kwaliteiten leiden tot veel gecreëerde kansen

“Ik denk dat iedereen gisteren ook weer heeft gezien hoeveel individuele kwaliteit er bij Ajax op het veld staat. Je kunt hun aanvallers niet te veel ruimte geven. Natuurlijk kunnen er nog dingen beter, maar dat is normaal, dat geldt voor elke ploeg aan het begin van het seizoen. Maar als je dan nog tot zó veel kansen komt, zegt dat heel veel over de kwaliteit die je hebt als elftal.”

‘Geen ongeleid projectiel’

Slot vervolgt: “Ik vind Ajax geen ongeleid projectiel. Ik vind juist dat ze wel een heel duidelijk plan hebben. Wat nog niet wil zeggen dat het gelijk perfect verloopt. Ik zie heel wel heel duidelijk een structuur hoe zij willen spelen. Ik zie al meerdere wedstrijden veel dezelfde dingen als het gaat om de opbouw en de manier van druk zetten. Soms is dat wat hoger, gisteren heb ik voor het eerst gezien dat ze in hun eigen stadion massaal terugzakten tot de middenlijn.”

“Dat Ajax tegen Marseille, wat ik een sterke tegenstander vind, drie goals kan maken en zó veel kansen kan creëren. Dat geeft voor hen aanleiding om misschien best wel met een positief gevoel naar zondag te gaan”, aldus de Feyenoord-trainer tot slot.

Ajax gaat stunten zondag

  • Ja
  • Nee
416+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie