Slot voorzag doemscenario Feyenoord: ‘Dat heb ik stiekem wel even gedacht’

Foto: Slot voorzag doemscenario Feyenoord: ‘Dat heb ik stiekem wel even gedacht’

Arne Slot zag dat zijn ploeg Feyenoord tot het laatste moment kon gaan in de bekerthriller tegen NEC. De oefenmeester liet na afloop blijken dan ook blij te zijn met de fitheid van zijn spelers, maar kraakte ook wel een kritische noot over zijn ploeg.

Geciteerd door Voetbal International gaf Slot na afloop van het bekerduel toe dat hij geen vertrouwen meer had in een goede afloop na de 0-2 achterstand. “‘Vandaag heb ik eerlijk gezegd toen wij een aantal zulke ongelofelijke kansen niet wisten te verzilveren, en je kijkt naar het scorebord, en je ziet dat het bijna tijd is. In die fase heb ik stiekem gedacht dit gaat ‘m niet meer worden.”

De oefenmeester vond dat het ook aan NEC lag, dat volgens hem goed voor de dag kwam. “Dat hebben we in de voorgaande twee wedstrijden tegen ze ook al gezien. Zeer goed georganiseerd, goede individuele spelers, ervaring.” Slot zag wel dat zijn ploeg moeite had om de kansen af te maken. “Opzich, vier goals kun je niet als weinig rendement betitelen, maar vijftig doelpogingen… Natuurlijk is niet elke doelpoging even kansrijk, zo simpel is het ook.”

Tevreden Slot

Slot was wel te spreken over de aanvallende impulsen die Feyenoord maar kan blijven leveren. “Het belangrijkste wat bij mij bijblijft, is de enorme drive die in de ploeg zit. Dat ze nooit opgeven en altijd blijven doorgaan. Hoe kansloos de situatie soms ook is.” De oefenmeester is dan ook heel tevreden over de fitheid van een aantal spelers. “Het is onwaarschijnlijk hoe fit die zijn, hoe die 120 minuten door hebben gelopen, dat is nog meer dan ik van ze had kunnen verwachten. Het is vooral gewoon een halfjaar lang heel hard trainen en op een hele hoge intensiteit de wedstrijd spelen.”

Vond jij de penalty voor Feyenoord terecht?

  • Ja
  • Nee
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie