‘Slot overweegt Feyenoord-toekomst’

Foto: ‘Slot overweegt Feyenoord-toekomst’

Feyenoord lijkt niet te hoeven vrezen voor een tussentijds vertrek van Arne Slot. De oefenmeester zou in beeld zijn bij Leeds United om Jesse March op te volgen, maar de Engelsen lijken te gaan voor de komst van Rayo Vallecano-trainer Andoni Iraola.

Volgens Voetbal International heeft Leeds United zich ook nooit gemeld voor Slot, waarbij het weekblad meldt dat Feyenoord ook niet van plan is om de oefenmeester tussentijds te laten vertrekken. “Maar wat algemeen directeur Dennis te Kloese intussen wél weet, is dat Slot dus duidelijk steeds meer in beeld komt bij grotere clubs uit grotere voetballanden. De Premier League is een competitie waarin hij ooit wel wil werken, de vraag is nu of ‘ooit’ sneller dichterbij komt dan gedacht?”

De trainer Arne Slot zou daarnaast in kaart gebracht zijn door Leeds United, waardoor technisch directeur Victor Orta erachter kwam dat de oefenmeester goed in de filosofie van de club zou passen. Volgens Voetbal International staat het werk en de resultaten van de oefenmeester bij meerdere clubs er goed op, waardoor algemeen directeur Dennis te Kloese intern met een vertrek rekening moet houden.

Ontsnappingsclausule Slot

Het weekblad meldt ook dat Slot een clausule in zijn contract heeft staan, waarbij hij tegen een bepaald bedrag de overstap kan maken naar een grotere club in een grotere competitie dan de Eredivisie. Het is echter onwaarschijnlijk dat Slot bij elk willekeurig bod zou vertrekken.

Na afloop van het seizoen gaan beide partijen met elkaar om tafel om te evalueren, waarbij Feyenoord in zal gaan zetten op een verlenging en verbetering. Volgens Voetbal International is het belangrijk welk perspectief Slot dan geboden krijgt. “Dat Feyenoord zich tijdens de afgelopen window niet wist te versterken, voelt als een teleurstelling nu hij te maken heeft met langdurige blessures van Gernot Trauner, Justin Bijlow, Sebastian Szymanski en Patrik Walemark. Wat zegt het gebrek aan financiële stootkracht voor de (nabije) toekomst?”

Volgens VI is het een groot voordeel dat Feyenoord komende zomer niet gedwongen spelers hoeft te verkopen, waardoor een langer verblijf van Slot voor de hand ligt. “In feite hebben de spelers van Feyenoord en Slot de toekomst voor een deel in eigen hand. Een landstitel, of desnoods de tweede plaats, biedt kansen op deelname aan de Champions League. Voor een trainer met de ambitie van Arne Slot is dat een nog aantrekkelijker podium dan de middenmoot/onderkant van de Premier League.”

Denk jij dat Slot komend seizoen nog trainer is van Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
907+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie