Sjors Ultee lijkt nu al het spoor bijster in Leeuwarden

Foto: Sjors Ultee lijkt nu al het spoor bijster in Leeuwarden

Na het gedwongen vertrek van de zieke Henk de Jong als populaire trainer van eredivisionist Cambuur, werd de relatief jonge Sjors Ultee gepresenteerd als een soort redder van de club. Tot nu toe komt echter alleen het tegenovergestelde daarvan terecht. Zielloosheid overheerst en Ultee lijkt het boeltje niet op gang te krijgen.

Sjors Ultee moest aan het begin van dit seizoen zijn biezen pakken na een slechte start bij zijn toenmalige werkgever Fortuna Sittard. Zijn imago liep daarmee toch een deukje op, ondanks dat hij de Limburgers tijdens het vorige seizoen knap in de Eredivisie had weten te houden op de laatste speeldag in een bloedstollende wedstrijd bij NEC in Nijmegen.

Dat deukje kwam ook door de geluiden die na zijn afscheid doorsijpelden vanuit de Sittardse club: binnen de top van Fortuna had eerder wel degelijk ontevredenheid geheerst. Men verweet Ultee onder andere dat hij niet hard genoeg was geweest voor sommige spelers. De naam van Mats Seuntjens viel: begenadigd voetballer, maar niet altijd de makkelijkste om mee te werken.

Seuntjens is inmiddels vanuit Limburg verkast naar RKC in Waalwijk. Een club die zich qua grootte misschien wel ietwat kan meten met Cambuur, maar op dit moment sowieso al behoorlijk wat meer punten heeft dan de Friezen. De Brabanders acteren in rust, maar dat is het in het hoge noorden van Nederland wel anders.

Zaterdagavond was de verliespartij van Seuntjens’ voormalige trainer Ultee in eigen huis tegen Sparta. Het was regelrecht ontluisterend, zielloos, slap en zonder enig zelfvertrouwen wat op de mat werd gelegd door de Friese ploeg. Eerlijk: Sparta speelt op dit moment bij vlagen uitstekend en zit al geruime tijd in een soort van flow, maar dan nóg.

Sjors Ultee lijkt tot nu toe nog altijd niet een gevoelige snaar bij zijn spelers te hebben geraakt, waardoor zij voor hem door het vuur gaan. “Dit is een sport voor mannen, niet voor kinderen”, liet de trainer van het dolende Cambuur zich na afloop ontvallen. Veelzeggende woorden van een man die het spoor op zijn nieuwe post nu al bijster lijkt te zijn. Hij viel zijn spelers publiekelijk af.

Bekerblamage

Ultee was begrijpelijkerwijs teleurgesteld, maar zulk soort kritiek kun je beter binnenskamers houden. Het bekerdebacle onlangs bij tweededivisieclub De Treffers in Groesbeek was ook tekenend voor de situatie waarin de club uit Leeuwarden nu zit. Een dolende profploeg die het moest afleggen tegen een elftal, weliswaar dik betaalde, amateurs.

Iets wat zo nu en dan weleens gebeurt, maar eigenlijk natuurlijk niet kan. Sjors Ultee zal zich op technisch gebied snel wat moeten laten invallen, want een degradatie zou voor Cambuur – dat een nieuw luxueuzer stadion zal gaan betrekken – een ramp zijn. Misschien dat de van FC Utrecht gehuurde Mimoun Mahi zich tot nieuwe redder van Cambuur kan ontpoppen. En daarmee gelijk de positie van zijn trainer snel kan gaan verstevigen.

Al gebeuren in het opportunistische voetbal soms rare dingen. Nog een paar verliespartijen en het zou zomaar kunnen dat Sjors Ultee moet vrezen voor zijn baan en voor het einde van de winter weer werkloos thuiszit.

FC Groningen
Cambuur
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 januari 2023 18:43.

Is hij het spoor bijster?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie