Senegalese media wijzen Oranje-uitblinker aan: ‘Hij at onze spelers op’

Foto: Senegalese media wijzen Oranje-uitblinker aan: ‘Hij at onze spelers op’

Nederland wist maandag Senegal pas in de slotfase op de knieën te krijgen. De Senegalezen leken een gelijkspel uit het vuur te slepen, mar Cody Gakpo en Davy Klaassen besloten anders en bezorgden Oranje alsnog een 0-2 overwinning. De Senegalese media concludeerden dat vooral de slag op het middenveld verloren en zagen daar bij Oranje juist een uitblinker rondlopen.

Frenkie de Jong heerst

Dakaractu zag dat Senegal de slag op het middenveld verloor van Oranje en wezen daarvoor met de vinger naar uitblinker Frenkie de Jong. “Het was een tactisch gevecht dat in het voordeel van Nederland beslist werd. Oranje werd gedragen door een zeer goede Frenkie de Jong. Hij at onze spelers op en monopoliseerde het middenveld, waardoor hij de aanvallen van Oranje kon lanceren.”

Seneweb vond dat bondscoach Aliou Cissé nadrukkelijk op zoek was naar een gelijkspel en zag eveneens dat men voetballend vermogen tekort kwam op het middenveld. “Zonder de aanwezigheid van een technisch is er geen doel en zonder doel is er geen overwinning. ” Het medium was niet onder de indruk van het ‘kille team’ uit Nederland en vroeg zich af of Senegal wel wat te zoeken heeft op het WK. “Senegal heeft een aanvallende impuls nodig”, was de conclusie van Seneweb.

Sud Quotidien was milder voor Senegal en vond dat het team heel behoorlijk voor de dag kwam. “Een overtuigend Senegal wist Oranje goed onder druk te krijgen.” Volgens het medium was het uitvallen van Abdou Diallo en Cheikhou Kouyaté het breekpunt in de wedstrijd. “Toen sloeg Nederland toe en maakte het een einde aan de wedstrijd met twee uitstekende goals.”

Wint Nederland met 3-0 van Ecuador?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Senegal nog de volgende ronde haalt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, die worden uitgeschakeld
3508+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie