‘Schuurs wees Europese topclubs af’

Foto: ‘Schuurs wees Europese topclubs af’

Perr Schuurs transfereerde op zijn zeventiende van Fortuna Sittard naar Ajax. De Limburgse verdediger kreeg lang het vertrouwen van Erik ten Hag, maar verloor uiteindelijk de concurrentiestrijd van Jurriën Timber. Dat was aan de interesse afgelopen zomer niet te merken…

Volgens Schuurs hoefde hij Ajax niet te verruilen voor de middenmoter uit de Serie A. Schuurs had echter andere plannen: “Er waren ook topclubs geïnteresseerd, dat zal ik niet ontkennen. Maar zoals ik zei: ik wilde zoveel mogelijk spelen. Anders was ik wel bij Ajax gebleven.”

Oorspronkelijk was het idee niet eens om naar Italië te gaan. “De Bundesliga is geweldig en ik spreek de taal. Bovendien weet iedereen dat ik een familiemens ben. Limburg is dan niet zo ver. Maar het verhaal van Torino gaf de doorslag.”

Perr Schuurs

Schuurs kon ook naar Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur, zo liet zijn zaakwaarnemer al weten. Er was nog meer interesse, maar Schuurs was duidelijk: “Er was meer interesse, vooral uit Duitsland en Italië. Maar de afvaardiging van Torino had een antwoord op al mijn vragen.”

“Ze wilden met drie man achterop spelen, ik zou de centrale of rechterman worden. Dan krijg je de ruimte om in te dribbelen. Ze hadden hun huiswerk gedaan. Ajax vroeg bovendien best een aardige transfersom. Dat schrok Torino niet af. We wilden dit allebei heel graag.”

Tot nu toe is dat ook terug te zien in de speeltijd die Schuurs kreeg. De 23-jarige verdediger kwam dit seizoen elf keer uit voor de tweede ploeg van Turijn.

FC Volendam
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 16:29.

Haalt Schuurs de Europese top?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
640+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie