Schreuder sneert naar Blind: ‘Voorbeeld nemen aan Davy Klaassen’

Foto: Schreuder sneert naar Blind: ‘Voorbeeld nemen aan Davy Klaassen’

Daley Blind moest in de laatste wedstrijden voor de WK-break bij Ajax genoegen nemen met een reserverol. Ajax-trainer Alfred Schreuder passeerde de WK-international en gaf onder meer Owen Wijndal en Devyne Rensch de voorkeur op de linksbackpositie. Schreuder ziet Blind nog altijd als een volwaardig onderdeel van de Ajax-selectie, maar lijkt niet geheel tevreden over zijn houding.

Schreuder stelt in gesprek met Voetbal International geen probleem met Blind te hebben. “Ik heb Daley na FC Emmen-uit succes gewenst op het WK. Hij is gewoon speler van Ajax en is aan de bal gewoon een hele goede speler.” De oefenmeester heeft de de Oranje-international uitgelegd waarom hij hem in het laatste gedeelte van het seizoen gepasseerd heeft, maar wil daar verder niet over uitweiden. “Dat blijft verder tussen ons. Dat hij het er daar niet mee eens is, daar is niets geks aan. Geen enkele speler is blij om te horen dat hij niet speelt, helemaal als je een ervaren speler bent.”

De Ajax-trainer begrijpt maar al te goed dat het een moeilijke situatie voor Blind is. “Daley is een grote speler, met een grote carrière, en in balbezit blijft hij een van onze beste spelers. Maar ik heb wel met hem gesproken waarom ik deze keuze maakte, en met Owen Wijndal en Calvin Bassey heb je meerdere opties.”

Davy Klaassen

De oefenmeester wil niet zeggen dat Blind definitief zijn basisplaats is kwijtgeraakt, maar lijkt er wel op te duiden dat hij niet tevreden is over hoe de linkspoot omgaat met de situatie. “Zeker niet, maar het gaat er vervolgens wel om hoe een speler ermee omgaat. Davy Klaassen is misschien wel het beste voorbeeld. Die heb ik ook al een paar keer moeten teleurstellen. Hij was het er ook niet mee eens, maar liet wel een hele goede reactie zien en liet elke dag merken dat hij bij het team wilde horen. Aan het einde speelde hij ook weer meer.”

Scoort Blind tegen de VS?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie is de beste optie voor de linksbackpositie bij Ajax?

  • Blind
  • Wijndal
  • Bassey
  • Rensch
2843+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie