Schreuder aangepakt: “Heel sneu”

Foto: Schreuder aangepakt: “Heel sneu”

Daley Blind deed in het Algemeen Dagblad zijn verhaal rondom het afscheid van Ajax. Het transfervrije vertrek, maar vooral de aanloop er naar toe, deed veel stof opwaaien in Amsterdam en omstreken. René van de Gijp vindt er bij Vandaag Inside het zijne van.

Schreuder gaf zelf al toe dat hij het afscheid van Blind, waar de Ajax-trainer schitterde door afwezigheid, niet goed had aangepakt. Van de Gijp gaat nog een stap verder: “Wat Alfred Schreuder gedaan heeft bij Blind is wel heel klein. Eigenlijk is dit voor een middelmatige trainer. Heel sneu.”

Er speelt volgens Derksen echter nog een andere kant van het verhaal. “De andere kant van de medaille is dat als de complete directie van Ajax tegen Blind zegt: na de winterstop heb jij geen toegang meer tot de training en je krijgt een vrije transfer, want we willen dat je weggaat. We hebben niet de beste directie bij Ajax zitten, maar het zijn ook geen idioten.”

De Blind en Schreuder Soap

Volgens De Snor gedroeg Blind zich ook niet als een godenzoon: hij zou zich moeilijk hebben opgesteld binnen de spelersgroep. “Dat druppelde al wel door, dat hij met niemand meer communiceerde, alleen met Klaassen. Hij was in zijn eer aangetast, zijn ego was gekrenkt. Hij stond in zijn idee ver boven iedereen.”

Van de Gijp snapt de handelingswijze van Blind wel: “Je bent de eerste linksback en dan ben je binnen een week de vierde. Dan zit Rensch voor je, dan zit Wijndal voor je en dan zit Bassey voor je. Dat kan echt niet.”

Gijp stelt dat dit niet de manier is hoe je met clubiconen om gaat, helemaal omdat hij ook Schreuder van het niveau “FC Dordrecht” vindt. “Want het is zijn frustratie, maar die is volstrekt onbelangrijk. Hij zit daar als uithangbord van een grote club. Dit is een jongen van de club, dit kun je écht niet maken richting, hè.”

Twente
Almere City FC
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 april 2024 00:53.

Wie is de schuldige?

  • Blind
  • Schreuder
  • Ajax zelf
1181+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie