Salzburg – Bayern München: een Duitstalige derby

Foto: Salzburg – Bayern München: een Duitstalige derby

Salzburg is opnieuw aan een uitstekend seizoen bezig in de eigen competitie, en wil dit jaar misschien wel eens internationaal een stunt bewerkstelligen. En wat voor eentje zou dat zijn als ze Bayern München in de achtste finales naar huis spelen? Toegegeven, de kans is bijzonder klein, maar in voetbal weet je nooit, en misschien is het wel zo’n ‘je weet maar nooit’-affiche! 

Salzburg: niets te verliezen 

Salzburg bevindt zich eigenlijk in een luxepositie. In de competitie is het al zo goed als zeker van het kampioenschap, en in de Champions League wordt overwinteren altijd al als een kleine overwinning gezien. Het seizoen is dus in zekere zin al geslaagd, en alles wat daarbovenop komt, is een dikke vette bonus. Dat geeft de spelers echter ook de vrijheid om te spelen zoals ze altijd doen: aanvallend, met overgave, met enthousiasme. Er valt namelijk niets te verliezen. Als ze niet doorstoten tegen Bayern, ‘so be it’, dat is normaal. Maar thuis bijvoorbeeld 3-1 winnen van Bayern, dat zou nogal iets zijn! 

En het zou zomaar kunnen. Neuer is namelijk geblesseerd en Bochum heeft afgelopen speeldag in de Bundesliga laten zien dat een doelpuntenfestijn dan wel degelijk mogelijk is. Karim Adeyemi zou wel eens de man kunnen zijn die daarvoor zorgt. Hij wil zich als jonkie natuurlijk internationaal op de kaart zetten, zoals bijvoorbeeld Haaland dat heeft gedaan in de Champions League. Onder andere Liverpool zit bij de geïnteresseerden, en dan wil je natuurlijk goed voor de dag komen tegen een Bayern München. Met 14 goals en 2 assists dit seizoen in de competitie, en vier goals en een assist in de Champions League, doet hij het voorlopig alvast voortreffelijk. 

Bayern München: niet feilloos 

Bayern München is voorlopig nog niet helemaal de machine die we van hen gewoon zijn. Uiteraard staan ze wel gewoon eerst in de competitie, maar de 25 tegengoals verraden toch dat niet alles helemaal pluis zit. Bijzonder opvallend is dat ze quasi nooit gelijk spelen. Op de eerste speeldag van de Bundesliga speelden ze 1-1 gelijk tegen Borussia Monchengladbach, maar sindsdien is dat nooit meer voorgevallen. Ofwel winnen ze, ofwel verliezen ze. Van hun 22 wedstrijden wonnen ze er 17, speelden ze er dus 1 gelijk en verloren ze er 4. Dat zijn uiteraard prima cijfers, maar velen hadden nóg meer verwacht van Julian Nagelsmann toen hij het roer overnam. 

Soms vergeten we wel eens dat Bayern echt wel te kloppen is. Dat bewees Bochum afgelopen speeldag door op bijzonder overtuigende wijze 4-2 te winnen. Er vielen werkelijk schitterende goals en ze grepen Bayern bij de keel door met vertrouwen te spelen, met geloof in eigen kunnen. Dat moet Salzburg ook doen: met vertrouwen spelen. Als je er vanuit gaat dat Bayern je zal wegspelen, dat ze te sterk zijn, dat de intensiteit te hoog ligt, dan ga je kopje onder. Dat bewees Barcelona al enkele keren de afgelopen jaren. Maar als je lef toont, dan pas maak je een kans. Aan Salzburg dus om te bewijzen dat ze dat in zich hebben! 

Wedtip: Salzburg scoort (veel)
Ik denk dat het wel de moeite waard is om op goals van Salzburg te gokken. Ze zijn fris, ze zijn gretig, ze scoren vaak en Bayern is een klein beetje op wankel. Neuer is bovendien geblesseerd, en als het in een van de twee knock-out wedstrijden moet gebeuren, is het toch wel deze. Gokken op een uitgoaltje in München kan niet meer, want die wegen niet meer zwaarder door. Ik denk dus dat ze alles op alles zullen zetten, en misschien zullen ze daar wel in slagen. Dat ze meer dan 1,5 keer scoren, heeft een odd van 3,45 en dat ze meer dan 2,5 keer scoren een odd van 10,50. Succes! 

De in dit artikel weergegeven odds kunnen veranderen. Check de quoteringen alsjeblieft vóórdat je inzet, bij welke bookmaker dan ook.

Kan Salzburg stunten?

  • Ja
  • Nee
8+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:00
185+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
146+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
138+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
49+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
73+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
359+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
75+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
107+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
357+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
94+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1495+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
185+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
50+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
560+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
834+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
126+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
229+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
338+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
13+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie