‘Ronaldo-situatie doet aan mijn eigen ervaringen denken’

Foto: ‘Ronaldo-situatie doet aan mijn eigen ervaringen denken’

Francesco Totti ziet gelijkenissen in het einde van zijn voetbalcarrière en in die van Cristiano Ronaldo. De spelmaker speelde in zijn laatste jaren bij AS Roma ook minder dan hij gewend was, een situatie die Ronaldo nu ook heeft meegemaakt bij Manchester United en nationale team van Portugal.

In een interview met Twitch-kanaal BepiTV noemt Totti de situatie herkenbaar. “Als je ziet wat in de laatste maanden is gebeurd, is het alsof ik mijn eigen ervaringen herbeleef.” Volgens de Italiaan hebben mensen dan ook te gauw hun oordeel klaarliggen. “Alleen de hoofdrolspelers weten wat er echt gebeurd is. We hebben het over een van de beste spelers in de geschiedenis en hij verdient respect.”

Luciano Spalletti zorgde ervoor dat Totti in zijn laatste jaren bij Roma minder aan spelen toekwam. De aanvallende middenvelder zou zijn voormalig trainer er graag nog eens over willen spreken. “Ik heb alles gegeven toen hij trainer was. Het is jammer hoe het eindigde, maar hij blijft een van de beste trainers ter wereld. Niemand kan een elftal neerzetten zoals hij dat doet.”

Messi

Totti blikte ook nog vooruit op de WK finale van aanstaande zondag, waar Lionel Messi zijn eerste wereldtitel kan veroveren. Toch vindt de oud-international van Italië de Argentijn niet de grootste voetballer aller tijden. “Messi en Maradona zijn twee buitenaardse spelers. Maradona is de definitie van voetbal. Messi is de beste speler die nog onder Maradona zit. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden om ze te beschrijven, want ze zijn van een buitencategorie. Dat geldt ook voor Ronaldo.”

Eindigt Argentinië tegen Frankrijk in een gelijkspel?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moeten spelers als Ronaldo en Messi altijd opgesteld worden?

  • Ja, die spelers zijn van buitenaardse klasse
  • Nee, ook zij worden op een gegeven moment voorbij gestreeft
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie