Ronaldo scoort, maar verliest van Messi

De eerste wedstrijd van Cristiano Ronaldo in Saudi-Arabië heeft een spektakelstuk opgeleverd. Riyadh Season XI, een combinatieploeg van spelers van Al-Hilal en Al-Nassr, ging tegen Paris Saint-Germain ‘slechts’ met 4-5 ten onder.

Voor het eerst in jaren stonden Ronaldo en Lionel Messi weer tegenover elkaar. De Argentijnse steraanvaller had slechts drie minuten nodig om de ban te breken, maar de Portugees repareerde de schade door een strafschop te verzilveren. Voor Ronaldo betrof het zijn eerste doelpunt in Saudische dienst.

Kort na gelijkmaker kreeg PSG-back Juan Bernet aan een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken tegenstander. De Parijzenaars moesten door met tien man, maar Marquinhos zette de Parijzenaars desalniettemin op voorsprong. Nog voor rust maakte opnieuw Ronaldo gelijk: 2-2.

Na rust maakte Sergio Ramos de 2-3, waarna Hyun-soo Jang de Saudische ploeg opnieuw langszij bracht. Dankzij Kylian Mbappé en Hugo Ekitike liepen de Parijzenaars alsnog uit naar een zege. Sami Al-Najei bepaalde de eindstand op 4-5.

Opent Ronaldo de score tegen Al-Ittifaq?