Ronaldo schittert door afwezigheid: ‘Het gedoe duurt voort’

Foto: Ronaldo schittert door afwezigheid: ‘Het gedoe duurt voort’

Cristiano Ronaldo vestigt ook een dag na de 6-1 zege van Portugal op Zwitserland weer de aandacht op zich. De Portugese superster kon dinsdagavond niet rekenen op een basisplaats, maar verscheen woensdag niet op de training van de reserves. De Portugese voetbalbond stelt dat Ronaldo wel gewoon fit is.

De basisspelers werkten een training af in de sportschool en Ronaldo sloot zich eveneens bij hen aan. “Het gedoe duurt voort”, concludeerden de Portugese media. Het is echter niet duidelijk waarom de aanvaller niet meetrainde met de reserves op het veld.

Hoop voor Ronaldo

Bondscoach Fernando Santos verklapte na afloop van het duel tegen Zwitserland tegenover de media Ronaldo nog niet af te willen schrijven. “Ik bepaal mijn tactiek en opstelling per wedstrijd. Ik heb alle 24 spelers die ik nog over heb in mijn selectie hard nodig.” Volgens de keuzeheer is er van ruzie ook geen sprake. “Ik ken hem al vanaf het moment dat hij pas 19 jaar was en bij Sporting Portugal speelde. Daarna heeft hij zich verder ontwikkeld en vanaf het moment dat ik in 2014 als bondscoach begon, werken we heel goed samen.”

Santos was eerder nog kwaad op Ronaldo, die het niet eens was met zijn wissel tegen Zuid-Korea en daarna gedrag toonde wat volgens de Portugese bondscoach niet door de beugel kon. “Dat hebben we achter ons gelaten en is opgelost.” Ronaldo beende ook direct na afloop van het duel tegen Zwitserland de kleedkamer in, terwijl zijn ploeggenoten feest aan het vieren waren met de supporters in het stadion.

Moet Ronaldo tegen Marokko wel een basisplaats krijgen?

  • Ja, je moet hem altijd opstellen
  • Nee, gewoon weer op de bank laten beginnen
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie