‘Ronald Koeman roept debutant op’

Foto: ‘Ronald Koeman roept debutant op’

Bart Verbruggen maakt een grote kans om in maart geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal. Volgens De Telegraaf is de Anderlecht-doelman een serieuze kanshebber.

Het medium schrijft dinsdagavond: “De nieuwe bondscoach Ronald Koeman maakt vrijdag zijn eerste voorselectie bekend. Op keepersgebied zal die een geheel andere invulling krijgen dan in de WK-selectie eind vorig jaar het geval was. Niet alleen omdat keeperstrainer Frans Hoek is opgevolgd door Patrick Lodewijks, maar vooral ook doordat alle drie de WK-keepers al geruime tijd niet meer in actie zijn gekomen.”

Daar voegt De Telegraaf aan toe: “Een verrassende, nieuwe naam, die ook door Lodewijks zelf al is opgeworpen, is die van de pas 20-jarige Bart Verbruggen, die indruk maakt als lichtpuntje bij het dit seizoen kwakkelende Anderlecht. Verbruggen lijkt goede papieren te hebben. Bronnen in België geven aan dat vanuit de Oranje-staf al contact is opgenomen met de keeperstrainer van Anderlecht om te informeren naar de 1,94 meter lange goalie.”

Verbruggen maakt indruk

Verbruggen kreeg na het WK de voorkeur boven Hendrik Van Crombrugge, die voorheen nog de aanvoerdersband droeg. Sindsdien maakt de Nederlander veel indruk. Hij maakte vooral furore door drie strafschoppen te stoppen in het Conference League-duel met Ludogorets.

Andries Noppert en Justin Bijlow zijn door blessures voorlopig nog uitgeschakeld, waar Remko Pasveer bij Ajax is gedegradeerd tot tweede doelman. Jasper Cillessen (NEC) en Mark Flekken (SC Freiburg) maken daardoor een grote kans, net als Verbruggen.

Wint Nederland van Kroatië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Goed plan?

  • Ja
  • Nee
978+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie