Update rechtszaak Rai Vloet: flinke strafeis OM

Foto: Update rechtszaak Rai Vloet: flinke strafeis OM

Maandagochtend is de rechtszaak tegen Rai Vloet van start gegaan. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de snelweg. De toenmalig speler van Heracles Almelo reed veel te hard en had alcohol in zijn bloed toen hij een botsing veroorzaakte waaraan de vierjarige Gio overleed.

UPDATE: Openbaar Ministerie eist 3,5 jaar gevangenis Rai Vloet

Het Openbaar Ministerie heeft na een emotioneel beladen rechtszaak een strafeis van 3,5 jaar gevangenis geëist voor Rai Vloet, plus een rijontzegging van vier jaar. Daarmee wordt hij voor de zwaarste vorm van dood door schuld aangeklaagd. “Hij reed met een absurde snelheid”, legt de Officier van Justitie uit.

Rai Vloet erkent alcoholgebruik tijdens rechtszaak over dodelijk ongeval

Vloet verklaart zelf in de rechtbank dat hij ‘bezig was met zijn cruisecontrol’ toen het noodlot toesloeg, op de snelweg bij Hoofddorp. “Wat ik nog weet: ik was op een feestje in Amsterdam, in coronatijd nog, het feest werd voortijdig beëindigd. Ik zou in Amsterdam blijven, maar we maakten een nieuw plan: naar Rotterdam gaan. Zonder na te denken ga je dan rijden… Ik was op mijn stuur bezig met mijn cruise control en op dat moment gebeurt het ongeluk”, citeert het Algemeen Dagblad hem.

Vloet: ‘Alleen maar pijn, zoveel spijt’

Vloet reed ruim 200 kilometer per uur, zelf ‘dacht hij dat het 130 was’. Hij erkent dat hij ‘twee of drie glazen sterke drank ophad’. “Ik weet dat ik zelf verantwoordelijk ben. Ik ben denk ik een uurtje op dat feest geweest. Dan besef je niet dat de alcohol die je hebt genuttigd al te veel is.” Dat de bijrijder naast drank ook drugs had gebruikt, wist Vloet niet. “Dat hoorde ik pas van mijn advocaat.”

Waarom ontkende Vloet in eerste instantie nog dat hij achter het stuur zat? “Ja, ppfoeh…. Ik was in shock, je bent in andere ‘staat van dienst’, zeg maar. Als ik had geweten dat het zo ernstig was, zou ik wel meteen hebben gezegd dat ik achter het stuur zat.” Vloet is duidelijk geraakt door het drama. “Alleen maar pijn, zoveel spijt, iets wat ik de rest van mijn leven moet ondergaan.” Hoewel Vloet inmiddels in Rusland voetbalt, na eerder al naar Kazachstan te zijn getransfereerd, besloot hij toch op te komen dagen – in tegenstelling tot bijvoorbeeld Quincy Promes eerder. “Nederland werd beetje onbewoonbaar, zeg maar.”

Moeder Gio spreekt

De moeder van wijlen Gio maakte gebruik van haar spreekrecht en richtte zich tot Vloet. “Hoe moeten wij in vredesnaam verder? Alles onze Gio ontnomen, hij mag niet meer groot worden.” Dat Vloet even na het ongeluk vrolijk weer een wedstrijd speelde voor Heracles, steekt enorm bij haar. “Had je dan helemaal geen spijt? Ons leven stond stil en jij ging door alsof er niks gebeurd was.”

Denk jij dat Vloet zijn straf gaat ontlopen vanuit Rusland?

  • Ja, dat vrees ik wel..
  • Nee, dat denk ik niet
592+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
77+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
105+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
103+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
44+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
59+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
328+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
68+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
102+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
293+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
88+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1188+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
179+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
49+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
470+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
805+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
211+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
335+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie