Real Madrid komt met schrik vrij en haalt laatste acht CL

Foto: Real Madrid komt met schrik vrij en haalt laatste acht CL

Real Madrid heeft ook dit seizoen weer de kwartfinale gehaald van de Champions League. Makkelijk ging dat echter niet: het brutale RB Leipzig ging vol voor de winst in het Santiago Bernabéu, maar het bleef bij 1-1.

Real Madrid houdt RB Leipzig op 1-1 in return achtste finale

RB Leipzig stond voor een wel heel moeilijke opdracht: de Duitsers moesten een 1-0 achterstand zien goed te maken op bezoek bij Real Madrid. Erg lastig, maar in een vergelijkbare opdracht slaagde Ajax vijf jaar geleden glansrijk. Uiteraard stond Xavi Simons weer in de basis bij Leipzig. Bij de gastheren startte Jude Bellingham in een offensieve rol naast Vinícius Júnior. Luka Modric was op de bank geposteerd, net als Arda Güler. Het toptalent hoopte op zijn Champions League-debuut.

In de beginfase straalde de Bundesliga-club uit in een stunt te geloven. Openda waagde al snel twee pogingen, zonder het gewenste resultaat. Ook Simons liet zich zien, maar een inzet van de Oranje-international kon geblokt worden. Daar zette Real maar erg weinig tegenover. De Koninklijke leek er iets te gemakkelijk over te denken, en wilde weinig uitrichten in offensief opzicht. Openda en Simons bleven de gevaarlijkste spelers bij de bezoekers. De Belg schoot hard in het zijnet, terwijl de Nederlander doelman Andriy Lunin op zijn weg vond.

Onterechte 1-0

In de tweede helft kwamen de Madrilenen al iets meer aan voetballen toe. Vinícius Júnior speelde een belangrijke rol bij twee momenten. Eerst duwde de Braziliaanse aanvaller Willi Orbán met beide handen naar het gras. Hij kreeg geel en kwam daar goed mee weg, de VAR besloot niet in te grijpen. Tien minuten later kwam de international positiever in het licht. Bellingham stuurde Júnior weg bij een razensnelle counter, die overtuigend raak schoot: 1-0.

Snel antwoord

Ondanks dat de meeste kansen voor Leipzig waren, kwamen zo de gastheren onterecht op voorsprong. Het antwoord kwam echter al drie minuten later. Vanaf de linkerkant zette David Raum voor, waarna Orbán voor zijn tegenstander kwam en knap vallend naar achteren binnenkopte: 1-1.

Zo bleven de Duitsers hoop houden op de kwartfinale. Orbán had zich onsterfelijk kunnen maken maar de volgende kopbal van de Hongaar eindigde een metertje naast het doel.

Scoreverloop: 1-0 (65′) V.Júnior, 1-1 (68′) W.Orbán

Onterecht dat Real door is?

  • Vind ik wel
  • Nee hoor
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie