Er is iets raars aan de hand bij Real Madrid

Foto: Er is iets raars aan de hand bij Real Madrid

Real Madrid is zichzelf niet meer. De Koninklijke kwam bij een stug Real Betis niet verder dan 0-0 en zag het gat in LaLiga met koploper FC Barcelona oplopen naar negen punten. Real Madrid lijkt verzadigd en zich alleen nog maar op te kunnen laden voor de echt grote wedstrijden.

De laatste drie wedstrijden slaagde Real er niet in om een overwinning te noteren. In El Derbi in het eigen Bernabéu notabene kon Real niet van een Atlético-tiental winnen (1-1). In hetzelfde stadion ging ook El Clásico in de Copa del Rey verloren, Barcelona won met 0-1. De laatste keer dat Real in drie duels niet wist te winnen was in september 2021.

Sinds de WK-winterstop speelde Real Madrid tien wedstrijden in LaLiga waarin het slechts achttien punten pakte. De twaalf verliespunten is een ongekend hoog aantal voor Los Blancos, die gewend zijn om altijd en overal te winnen. In 2020 kroonde Real Madrid zich na een Barcelona-hegemonie weer kampioen. In 2021 moest Real op een paar punten de titel aan de stadsrivaal laten. Vorig seizoen was het verschil immens tussen Real en de rest. Titelprolongatie lijken de mannen van Carlo Ancelotti nu al te hebben opgegeven.

Ancelotti zou al akkoord hebben met Braziliaanse bond

Ancelotti won als clubtrainer zo’n beetje alles wat er te winnen viel. Niet voor niets zingt zijn naam nu rond bij het Braziliaanse elftal en zou er zelfs al een akkoord liggen met de Braziliaanse bond. Ancelotti heeft met Vinícius Júnior, Rodrygo en Éder Militão drie Selecão-internationals bij Real Madrid. Dat zijn nou net de spelers die nog niet verzadigd zijn en een prijzenkast hebben van heb ik jou daar.

Karim Benzema, Toni Kroos, Luka Modric en Thibaut Courtois zijn de harde kern van Real Madrid en hebben alles gewonnen wat je maar kan bedenken. Benzema won Champions Leagues (5 keer), LaLiga-titels (4), het WK voor clubs (5) en werd wereldkampioen met Frankrijk. Kroos heeft een vergelijkbare prijzenkast en een wereldtitel met Duitsland. Modric won ook nog (net als Benzema) de Ballon d’Or.

Ancelotti heeft als clubtrainer alles gewonnen, is hij binnenkort bondscoach?

Kwakkelende Benzema kiest zijn momenten uit

Dan is het ook niet meer dan logisch dat de zoveelste Betis-uit of Valladolid-thuis een beetje saai begint te worden. Je ziet het vooral bij Benzema, die nog altijd van onschatbare waarde is in de grote wedstrijden. Sinds het voor hem desastreus verloren WK – hij miste Qatar wegens een blessure en een ruzie met de bondscoach – loopt hij er een beetje voorzichtig bij. Benzema heeft dan ook problemen met de quadriceps in zijn linkerbeen. Daardoor miste hij al twaalf wedstrijden dit seizoen en komt hij niet aan de geweldige statistieken van vorig seizoen. Toen schoot hij 44 keer raak in 46 wedstrijden. Nu kiest hij zijn momenten uit, maar heeft nog steeds een aardig moyenne met 18 doelpunten in 26 duels. Benzema leeft nu voor de Champions League en wil de Copa del Rey, die hij ‘slechts’ twee keer won, ook nog een keer winnen. Benzema hoopt zo op een mooi moment te kiezen om een punt te zetten achter zijn loopbaan. De topspits is immers ook al 35 jaar.

Modric (37) en Kroos (33) willen ook in stijl afsluiten, maar lijken afscheid te hebben genomen van LaLiga-aspiraties. In de ploeg is een soort van ongeloof geslopen dat zich richt op van alles, behalve zichzelf. Het geloof in het kampioenschap is volledig verdwenen.

Dus dan moet het in de Copa del Rey gebeuren. Niet voor niets zien we in de Spaanse beker, net als bij het WK voor clubs en de Champions League, een heel ander Real Madrid. Ancelotti prees zijn team na de verloren Clásico. Waar vroeger Real Madrid volledig voor het resultaat ging en Barcelona mooi voetbal wilde spelen, was het nu andersom. Real Madrid domineerde 90 minuten lang, maar Barça ging er met de zege vandoor. Geen paniek bij Ancelotti en consorten, want er is nog een return en er is nog wel geloof.

Los Blancos moeten oppassen voor scoringsdrift Liverpool

Net als in de Champions League. Voor de wedstrijden in het miljoenenbal kunnen Benzema en zijn ploegmaten zich nog wel opladen. De geweldige zege van 2-5 bij Liverpool was er een voor de geschiedenisboeken en over tien dagen staat de return op het programma. Real Madrid moet zich herpakken en weer veranderen in die hongerige leeuwen op jacht naar prijzen. Los Blancos zijn gewaarschuwd. Liverpool scoorde liefst zeven keer tegen Manchester United. Hetzelfde United dat Barça uitschakelde. Het Barcelona dat Real Madrid in de Spaanse competitie ver onder zich houdt. Real moet dus oppassen dat het niet weer in de geschiedenisboeken terechtkomt, maar dan op negatieve wijze.

Real Madrid
Liverpool
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 maart 2023 20:58.

Hoeveel prijzen pakt Real Madrid nog dit seizoen?

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3 of meer
859+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie