Ramos zwaait af na ‘bitter’ telefoontje

Foto: Ramos zwaait af na ‘bitter’ telefoontje

De interlandcarrière van Sergio Ramos ten einde. Na 180 interlands heeft de Luis de la Fuente, de nieuwe bondscoach van Spanje, een streep gezet achter diens tijdperk bij de nationale ploeg.

De la Fuente werd na het WK aangesteld als opvolger van Luis Enrique. De nieuwe bondscoach van Spanje wenst geen beroep te doen op de 36-jarige sterkhouder van Paris Saint-Germain. “Hij zei me dat hij niet op me rekent, ongedacht het niveau dat ik haal of waar ik mijn loopbaan vervolg”, zo laat de routinier weten in een statement.

Ramos vervolgt: “Aan de manier waarop het eindigt, hou ik een bittere nasmaak over. Ik persoonlijk denk dat mijn loopbaan het had verdiend om te eindigen door mijn eigen beslissing of omdat mijn prestaties niet langer goed genoeg zouden zijn voor de nationale ploeg, niet vanwege mijn leeftijd of andere redenen, waarvan ik het gevoel heb dat ze meespelen zonder er iets over te hebben gehoord.”

Zelf was Ramos graag doorgegaan bij Spanje. “Leeftijd is maar een tijdelijk iets dat geen invloed hoeft te hebben op prestaties of kwaliteiten. Ik kijk met bewondering en jaloezie naar Modric, Messi en Pepe. Helaas mag het voor mij niet zo zijn. Voetbal is helaas niet altijd eerlijk, voetbal is nooit alleen voetbal”, aldus de voormalig verdediger van Real Madrid.

Ramos was sinds 2005 international van Spanje. Hij won drie opeenvolgende eindtoernooien met de nationale ploeg: het EK van 2008, het WK van 2010 en het EK van 2012.

Wint PSG in München?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
246+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie