Ramalho: ‘Hij is echt een sleutelspeler voor ons’

Foto: Ramalho: ‘Hij is echt een sleutelspeler voor ons’

PSV won op zondag voor de vijfde keer op rij. In het Philips Stadion moest SC Cambuur eraan geloven en de Leeuwarders werden met 5-2 opzijgezet. Na afloop van de partij had aanvoerder André Ramalho mooie woorden over voor Xavi Simons.

Voor de camera van ESPN analyseerde hij allereerst: “In de eerste helft maakten we het onszelf moeilijk. We moeten slimmer zijn. Ik wil daar niemand voor de schuld geven, maar we lijden zoveel onnodig balverlies. We geven Cambuur precies wat ze willen. Onze reactie in de tweede helft was goed. De coach vond de juiste woorden in de rust. Het belangrijkste is dat we winnen.”

In de laatste zeven duels heeft PSV negen goals om de oren gekregen, maar dat is volgens de Braziliaan niet alleen een probleem van de defensie: “Dat is wat de mensen altijd zeggen. Ze spreken over de verdediging, maar niet over het team. Zo zie ik dat niet. Als wij er vijf maken, is dat door het hele team en als we er twee tegenkrijgen ook.”

Vervolgens verlegde hij zijn focus naar Xavi Simons: “Het is een geweldige speler. Mensen houden van hem en dat verdient hij ook. Sinds hij hier is, blijft hij zich maar verbeteren. Hij krijgt steeds meer vertrouwen en is echt een sleutelspeler voor ons. Ik ben heel erg blij dat ik met hem mag spelen. Ik weet zeker dat hij een grote toekomst tegemoet gaat.”

“Ik ben geen Ronald Koeman”

Ook Patrick van Aanholt werd naar de jeugdige technicus gevraagd: “Hij is fantastisch. Iedereen weet hoe goed hij is. Vandaag ook weer: hij scoort en is belangrijk voor het team. Als hij zo doorgaat, kunnen we hem niet meer tegenhouden.” Is het al tijd voor een basisplek bij Oranje? “Ik zou hem opstellen, maar ik ben geen Ronald Koeman.”

Vitesse
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 16:43.

In de Oranje-basis?

  • Doen
  • Niet doen
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie