PSV krijgt Madueke-advies: ‘Net als Álvarez’

Foto: PSV krijgt Madueke-advies: ‘Net als Álvarez’

Karim El Ahmadi en Kenneth Perez vinden het prima te verdedigen dat Noni Madueke deze winter vertrekt bij PSV. Chelsea is serieus in de race voor de Engelse aanvaller.

Naar verluidt heeft Chelsea al een bod van dertig miljoen euro neergelegd in Eindhoven. Na het vertrek van Cody Gakpo zou diens afscheid een grote domper zijn, maar ESPN-analist El Ahmadi zou hem ‘wel verkopen’. “Ik moet wel zeggen: als ik Madueke en Xavi Simons zie spelen, zie ik wel twee spelers die misschien de absolute top kunnen halen. Ze doen ook nog veel verkeerd, maar aan de bal zijn het fantastische spelers die absolute toppers kunnen worden.”

In Dit was het Weekend vervolgt El Ahmadi: “Ze hebben net Gakpo verkocht, dus het zal lastig worden. Ik denk niet dat PSV het snel zal doen. Mocht het veertig miljoen euro worden, dan denk ik er hetzelfde over als de vijftig miljoen van Chelsea voor Edson Álvarez. Die zou ik toen ook verkocht hebben. Het is de vraag of Madueke nog duurder zal worden.”

Perez vindt ‘het potentieel’ van Madueke een riskante inschatting. De Engelsman lijkt absoluut stappen te kunnen maken indien hij blessurevrij blijft én op het hoogste niveau speelt. “Maar dan móéten ze de Champions League in en dan móét hij een heel seizoen pijnvrij blijven”, weet de Deen. “Of durf je dat risico niet te nemen? Voor hetzelfde geld raakt hij morgen geblesseerd voor acht weken. Dan is het weer voorbij.”

Moet PSV hem laten gaan?

  • Ja
  • Nee
354+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie