‘PSV dreigt te blunderen’

Foto: ‘PSV dreigt te blunderen’

PSV nam onlangs afscheid van zijn technisch directeur John de Jong en is nu op zoek naar een opvolger. De namen van Mark-Jan Fledderus (FC Groningen) en Jordy Zuidam (FC Utrecht) zingen rond in het Philips Stadion, maar zijn zij wel geschikt voor de Eindhovenaren?

De Telegraaf-journalist Mike Verweij zegt in de podcast Kick-Off dat hij wel wat ziet in Zuidam als td van PSV: “Frans van Seumeren is zeer te spreken over Jordy Zuidam. Financieel doet hij het hartstikke goed, en ook qua prestaties. Ik vind wel dat in Utrecht de lat een beetje te laag ligt, als je anderhalf jaar geleden nog roept dat je de top drie wil aanvallen. Maar in de constructie die PSV voor ogen heeft, met twee mensen op die plek, zou je Zuidam uitstekend kunnen nemen. Zeker als je andere optie Fledderus is!”

Zijn collega Valentijn Driessen vindt beide opties niks: “PSV is een club die internationaal aan de weg timmert, en dit zijn twee jongens die nationaal bezig zijn. Ze scoren daarnaast niet echt heel hoog. Op basis van transferbalans doen ze het goed, maar zij leiden die spelers niet op, dat doen de trainers. Zij moeten ze alleen verkopen. Als Jordy Zuidam een elftal had neergezet dat tweede, derde of vierde werd in de Eredivisie hadden al die spelers meer waard geweest. Het zegt mij niet zo veel nu. Ik vind het allebei niet echt sterke technisch directeuren.”

Mo Allach

De ‘beroepszuurpruim’ doet een suggestie: “Als ik dan iemand als Mo Allach zie, wat die bij RKC neerzet, met minimale middelen een ploeg continu in de Eredivisie houden. Spelers worden daar meer waard en uiteindelijk verkocht. Vervolgens blijven ze presteren en stelt hij de juiste trainer aan. Dan heb ik daar meer vertrouwen in dan in Zuidam, die alle mogelijkheden krijgt van Van Seumeren, en Fledderus.”

TIP: Verdien 4.20 keer je inleg als PSV gelijkspeelt tegen sc Heerenveen!

Kies een td…

  • Zuidam
  • Fledderus
  • Allach
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie