PSV blijft dromen na Brabantse triomf

Foto: PSV blijft dromen na Brabantse triomf

PSV heeft de achterstand op koploper Feyenoord beperkt gehouden tot zes punten. De Eindhovense formatie boekte een 0-1 overwinning op het veld van RKC Waalwijk.

RKC hoopt dit seizoen via de play-offs een gooi te doen naar een Europees ticket. De Waalwijkers staan achtste in de Eredivisie en maakte het dit seizoen al verschillende topclubs moeilijk, waaronder PSV eerder dit seizoen. Ook zondag kregen de manschappen van Joseph Oosting een paar grote kansen in de eerste helft, maar Juriën Gaari kopte naast en doelman Joël Drommel redde op een inzet van Thierry Lutonda.

In de eerste helft van dit Brabantse onderonsje was PSV niettemin duidelijk de bovenliggende partij. Trainer Ruud van Nistelrooy zag zijn team verschillende grote kansen creëren. Xavi Simons had de pech dat zijn inzet op de lat eindigde, waar doelman Etienne Vaessen zich onderscheidde met reddingen op pogingen van onder meer Fábio Silva en Patrick van Aanholt.

Na 35 minuten kreeg PSV alsnog loon naar werken. Ook ditmaal dacht Vaessen als winnaar uit de strijd te komen, maar de RKC-defensie slaagde er niet in om de bal weg te werken en uiteindelijk kreeg Johan Bakayoko bij de tweede paal een haast niet te missen kans: 0-1. Zodoende ging de titelkandidaat alsnog met een voorsprong de kleedkamer in voor de theepauze.

RKC daagt PSV uit

Na rust verscheen RKC een stuk beter uit de kleedkamer. Joey Veerman schoot PSV nog wel bijna naar een grotere voorsprong, maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Michiel Kramer kopte in kansrijke positie echter naast en Iliass Bel Hassani slaagde er na slordig balverlies van Veerman niet in om doelman Drommel te kloppen.

PSV wist de nipte voorsprong over de streep te trekken. De Eindhovenaren mogen zodoende blijven dromen van het kampioenschap.

Scoreverloop: 0-1 (35′) J. Bakayoko

Liverpool
Manchester United
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 maart 2023 17:25.

Gaat PSV alsnog de titel pakken?

  • Ja
  • Nee
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie