‘PSV benadeeld tegen Cambuur’

Foto: ‘PSV benadeeld tegen Cambuur’

De 3-0 overwinning van SC Cambuur op PSV van zaterdag was natuurlijk volkomen terecht, maar aan het eerste doelpunt (hoewel wonderschoon) van de Leeuwarders, gemaakt door Silvester van der Water, zat natuurlijk wel een luchtje.

Voorafgaand aan de treffer werd Jarrad Branthwaite namelijk gevloerd, maar scheidsrechter Pol van Boekel weigerde te fluiten en ook de VAR greep niet in. Kenneth Perez zegt in de studio van ESPN: “Je ziet wel dat hij hem met gestrekt been raakt, nadat de bal gespeeld is door Branthwaite. Ik vond dit veel meer een overtreding dan bijvoorbeeld bij PSV-Feyenoord, voor de 2-1 (tackle van Ibrahim Sangaré op Javairô Dilrosun, red.). Hij wordt echt geraakt. Dan lijkt het mij een overtreding. Los daarvan klopte er weinig bij PSV.”

Madueke de verlosser?

Zijn collega Arnold Bruggink heeft wel een verklaring voor de teloorgang van de Eindhovenaren: “Iedereen heeft het over Luuk de Jong, maar als Noni Madueke fit blijft, gaat PSV er wel honderd procent voor. Ik denk dat PSV tot aan het WK in de buurt moet blijven. Dan gaan ze wel een enorme kwaliteitsimpuls krijgen. Als Mauro Júnior terugkeert, gaat hij het elftal ook enorm versterken.”

Perez denkt echter niet dat Madueke de ‘verlosser’ is die PSV nodig heeft: “Hoe je het wendt of keert, een goede voetballer is vaak fit. En dat is hij niet.” Mario Been analyseert: “PSV kwam nooit in de duels, alles was halfslachtig. Dan kun je ook van de nummer zeventien verliezen.” Perez: “De overwinning op Feyenoord kwam op een heel goed moment, maar nu komen toch de twijfels: hoe goed is PSV?”

TIP: Verdien 5.50 keer je inleg als PSV van FC Zürich verliest!

Overtreding?

  • Ja
  • Nee
322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie