Preview: Wie wint El Clásico in de finale van de Spaanse supercup?

Foto: Preview: Wie wint El Clásico in de finale van de Spaanse supercup?

Sinds een aantal jaar speelt de bekerwinnaar niet meer standaard tegen de landskampioen in Spanje. De twee finalisten van de beker nemen het in de halve finale op tegen de eerste twee teams van La Liga. In de afgelopen week werd Real Madrid – Valencia en Real Betis – Barcelona afgewerkt in de halve finales. Real Madrid en Barcelona wisten beide te winnen waardoor er op zondag 15 januari de 251e competitieve editie van El Clásico wordt gehouden. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Real Madrid – Barcelona.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Landskampioen Real Madrid wist in de halve finale af te rekenen met Valencia. De wedstrijd werd uiteindelijk een fysieke slijtageslag. In totaal vielen er drie spelers van Real Madrid uit met pijntjes. Na negentig minuten stond het nog 1-1 waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. Uiteindelijk moesten er zelfs penalty’s worden genomen en Real Madrid nam deze duidelijk beter. Valencia miste uiteindelijk twee penalty’s terwijl Real alle vier de kansen wist te benutten.

Sinds de winterstop gaat het wisselvalig bij De Koninklijke. Real Valladolid werd met 0-2 verslagen, maar daarna was Villarreal verrassend genoeg met 2-1 te sterk voor Madrilenen. Karim Benzema is daarentegen wel weer terug in vorm. Tegen Valladolid wist hij beide treffers te maken en ook tegen Villarreal en in de halve finale tegen Valencia wist hij te scoren voor Real Madrid. Vier van de laatste vijf doelpunten van de ploeg zijn door Benzema gemaakt.

In de wedstrijd tegen Valencia vielen Lucas Vázquez, Éder Militäo en Eduardo Camavinga geblesseerd uit. Het is nog niet helemaal duidelijk welke spelers de wedstrijd tegen Barcelona gaan halen, maar Ancelotti moet het zeker zonder David Alaba en Aurélien Tchouaméni doen. Deze twee spelers zijn niet mee afgereisd naar Saoedi-Arabië.

Karim Benzema scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Barcelona: teaminfo en vorm

Doordat Barcelona vorig jaar als tweede eindige in La Liga heeft de ploeg zich geplaatst voor de Supercopa. In de halve finale nam de ploeg het dus op tegen Real Betis. Barcelona leek de wedstrijd relatief gecontroleerd uit te spelen met een 0-1 voorsprong. Tijdens het laatste kwartier zette Betis nog eens aan en Nabil Fekir scoorde de gelijkmaker nog waardoor de twee teams moesten gaan verlengen. Barcelona kwam door Ansu Fati wederom op voorsprong, maar daarna kwam Betis wéér terug door een treffer van Loren Morón.

Marc-André ter Stegen was daarna de uitblinker bij Barca. In de penaltyreeks wist hij twee keer een inzet te keren van Betis waardoor Barcelona uiteindelijk wist te winnen.

Sinds het WK speelde de club alweer vier competitieve wedstrijden. In de stadsderby tegen Espanyol werd gelijkgespeeld (1-1) terwijl er werd gewonnen van Atlético Madrid (0-1). In de Copa Del Rey won Barcelona met moeite van Intercity. Pas in de verlenging wist de ploeg de derdeklasser te verslaan. De spectaculaire wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-4 overwinning voor Barça.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Real Madrid – Barcelona

In 2017 was er voor het laatst een Clásico in de Spaanse supercup. Toentertijd wist Real Madrid over twee wedstrijden met 5-1 te winnen. De verwachting is dat het deze keer geen doelpuntenspektakel gaat worden. Er is eigenlijk geen duidelijke favoriet voor deze wedstrijd aangezien beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Real zal proberen om Barcelona uit de tent te lokken en dan te profiteren van de fouten achterin de ploeg van de Catalanen. Tip: wedden op ‘Real Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.75 bij Circus.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
53+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
65+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
29+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
42+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
266+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
58+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
91+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
227+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
806+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
164+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
46+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
363+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
757+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
201+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
325+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
343+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie