Preview: Bindt Oranje na de VS ook Argentinië aan de zegekar?

Foto: Preview: Bindt Oranje na de VS ook Argentinië aan de zegekar?

De groepsfase werd afgesloten met een eerste plek en daarna werden ook de Verenigde Staten uitgeschakeld; Oranje is goed bezig dit WK. Nu komt de grootste uitdaging tot nu toe. Tegenstander Argentinië werd vooraf gezien als een kanshebber voor de eindwinst. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Nederland – Argentinië.

Nederland: teaminfo en vorm

Opeens leek er wat van de sprankeling van de afgelopen jaren terug te komen. De groepsfase was namelijk niet bepaald heel sterk, met nog een prima 0-2 tegen Senegal, gevolgd door een abominabel duel tegen Ecuador (1-1) en een sobere 2-0-zege op Qatar. Hoogstaand was het allemaal niet te noemen, maar onder de streep leverden de zeven punten wel een eerste plek op in de poule. Met de Verenigde Staten als tegenstander in de achtste finales had niet iedereen evenveel vertrouwen in dat duel.

Maar de zenuwen en het wantrouwen bleken ongegrond. Een hele vroege goal van Memphis Depay werd op slag van rust opgevolgd door een treffer van Daley Blind, die daarmee een hoop criticasters de mond snoerde. Na een tegendoelpunt van Haji Wright was het slotakkoord aan rechtsback Denzel Dumfries, die de eindstand bepaalde op 3-1. Minder balbezit en minder schoten, maar wel twee goals meer. En daar draait het toch vooral om.

Voor de ontmoeting met de Argentijnen is het niet de verwachting dat bondscoach Louis van Gaal veel wijzigingen gaat aanbrengen aan zijn basis. Hij haalde Marten de Roon en Davy Klaassen naar de kant in de rust tegen de Verenigde Staten, maar voorafgaand aan het duel leek hij voor zijn gevoel met hen de ideale secondanten naast Frenkie de Jong te hebben gevonden.

Nederland opent de score

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Argentinië: teaminfo en vorm

Afgelopen zomer werd hij 35 jaar oud, dus de kans is wel echt enorm groot dat dit het laatste WK wordt van Lionel Messi. In zijn achterhoofd zal toch vooral de teleurstelling zitten van het WK 2014, waar hij met zijn ploeg heel dichtbij was maar uiteindelijk Duitsland in de verlenging met 1-0 zag winnen. Hoe pijnlijk was dan nu de 1-2 nederlaag tegen Saoedi-Arabië, na 36 wedstrijden zonder verliespartij. Tevens verloren de Argentijnen voor het eerst sinds 1930 een WK-wedstrijd waar ze in de rust leidden.

Aan bondscoach Lionel Scaloni was het dan ook de schone taak om de rug van zijn team te rechten en ervoor te zorgen dat het tij gekeerd zou worden. En dat lukte hem. Tegen Mexico (2-0) en Polen (0-2) werd alsnog de eerste plek in de groep veiliggesteld en daarna werd ook van Australië gewonnen: 2-1. Het probleem is alleen dat het allemaal niet zo overtuigend is als men zou hopen en verwachten van Argentinië. Dat zal Nederland extra vertrouwen geven.

Alejandro Gómez viel tegen Australië geblesseerd uit, maar het zou kunnen dat hij nu toch fit genoeg is om te spelen. Ook Ángel Di María is een vraagteken. Als hij niet speelt, zou Julián Álvarez kunnen spelen. Verder kloppen Lisandro Martínez, Lautaro Martínez en Paulo Dybala op de deur voor een basisplaats, maar die laatste speelde nog geen minuut tijdens dit wereldkampioenschap.

Lionel Messi scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Nederland – Argentinië

Voorafgaand aan dit WK zullen veel Nederlanders bij hun poultje hebben ingevuld dat dit het einde is van het WK voor Louis van Gaal en zijn mannen. Maar nu we Argentinië aan het werk hebben gezien, moeten we ook zeggen dat het minder overtuigend is dan verwacht. Daarom maken beide teams een goede kans en er is ook een grote mogelijkheid dat beide teams minimaal een goal maken. Tip: wedden op ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.00 bij Bet365.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

5+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie