Potentiële wereldtopper bij PSV: “Dit kunnen heel weinig spelers”

Foto: Potentiële wereldtopper bij PSV: “Dit kunnen heel weinig spelers”

Xavi Simons was zondagmiddag bij tijd en wijle ongrijpbaar voor de RKC-spelers. De middenvelder van PSV scoorde niet in de 0-1 overwinning, maar was wel dwingend aanwezig. Volgens Rafael van der Vaart bezit Simons alle kwaliteiten om uit te groeien tot een potentiële wereldtopper.

“Het begint een beetje saai te worden dat het iedere week over hem gaat, maar het is wel lekker als je zo’n speler hebt”, vertelde Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal. Daarbij nam de voetbalanalist een actie van Simons in het strafschopgebied van RKC als voorbeeld. “Dit kunnen heel weinig spelers: in zo’n kleine ruimte: aannemen, draaien en de bal zo op de lat schieten.”

Is Simons wereldtop?

Volgens Van der Vaart heeft Simons een enorm potentieel. “Hoe goed kan iemand worden in de toekomst? Bij Xavi Simons druipt alles waar ik enorm blij van word eraf.” De oud-international is er stellig van overtuigd dat Simons de wereldtop gaat halen. “Absoluut.”

Van der Vaart begrijpt er dan ook helemaal niets van dat er nog mensen zijn die twijfelen aan de kwaliteiten van de PSV-smaakmaker. “Er lopen altijd wijsneuzen rond die zeggen: ja, leuk tegen RKC, maar tegen Sevilla heeft hij het niet laten zien. Geloof mij nou, over een paar jaar zeggen we allemaal: wat lekker dat we deze jongen voor het Nederlands elftal kunnen gebruiken.”

Eindigt PSV tegen Cambuur in 3-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Simons de wereldtop gaat halen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk het niet
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie