PEC Zwolle duwt Fortuna Sittard in een dieper dal

PEC Zwolle begon niet geweldig aan de competitie, maar de ploeg raakt steeds beter in vorm. Zojuist heeft het team van trainer Johnny Jansen met 2-0 gewonnen tegen Fortuna Sittard. Beide doelpunten vielen aan het einde van de wedstrijdhelften. Fortuna Sittard wist voor de zesde wedstrijd op rij niet te winnen in de Eredivisie.

Fortuna zakt op de ranglijst

In de eerste helft konden beide kansen weinig grote kansen creëren. Fortuna Sittard had een stuk minder balbezit en kansen, maar wist toch iets gevaarlijker uit de hoek te komen. Deze wedstrijd leek doelpuntloos de rust te bereiken, maar Davy van den Berg wist in minuut 42 nog te scoren. Hierdoor kon PEC met een voorsprong de rust in.

De ploeg van Danny Buijs begon dus goed, maar moest toch weer met een achterstand de tweede helft beginnen. Fortuna won voor het laatst op 16 september en de ploeg lijkt geen doelpunten meer te kunnen maken sindsdien. In de laatste zes duels wist de club uit Sittard namelijk één keer te scoren.

In de tweede helft kwam daar geen verandering in voor Fortuna. PEC ging door waar ze mee waren gestopt vlak voor rust. In de tweede helft wist de ploeg uit Zwolle meerdere keren gevaarlijk te worden. Toch bleef het nog lang nagels bijten voor hoofdtrainer Jansen. De bevrijdende 2-0 viel pas in de laatste minuut. Odysseus Velanas was de gelukkige nadat hij in de tweede helft in de ploeg was gekomen.

Scoreverloop: 1-0 (42′) D. Van den Berg, 2-0 (90′) O. Velanas